Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

Aan 27 slachtoffers van maagchirurg Nick R. betaalt de verzekeraar van het Scheper Ziekenhuis in Emmen een schadevergoeding of schikkingsbedrag. Het gaat om tien cliënten van letselschadeadvocaat Pieter Jagersma uit Zuidwolde en zeventien van de Pals Groep in Emmen, zo maakten zij vrijdag bekend.
Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

Volgens advocaat Jagersma erkent het ziekenhuis niet in alle gevallen aansprakelijkheid. “Vaak is moeilijk vast te stellen wat er mis is gegaan. Omdat het ziekenhuis wel erkent dat er fouten zijn gemaakt, is een schikkingsvoorstel gedaan.”

Maagverkleining

Alleen in de zaak van Herma Petersen uit Meppel, van wie de man na een maagverkleiningsoperatie overleed, is volgens Jagersma aansprakelijkheid erkend. Maagchirug Nick R. werd in 2009 door het Scheper Ziekenhuis ontslagen toen bleek dat hij bij veel maagverkleiningsoperaties fouten had gemaakt. Vijf patiënten zijn overleden. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nieuwe aangiftes maagchirurg Scheper Ziekenhuis

Scheper Ziekenhuis blundert met brief overleden patiënten

‘Stoppen maagoperaties Scheper is verstandig’

Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleining

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.