Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper Ziekenhuis blundert met brief overleden patiënten

Mark van Dorresteijn
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is grof in de fout gegaan door informatiebrieven te sturen aan patiënten die zijn overleden na een complexe maagverkleining door chirurg Nick R. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Scheper Ziekenhuis blundert met brief overleden patiënten

De brieven gaan over het besluit van het ziekenhuis om in Emmen volledig te stoppen met de maagoperaties tegen ernstig overgewicht.

Welgemeende excuses

Tot verdriet van nabestaanden hebben ook patiënten die al ruim anderhalf jaar geleden zijn overleden na een maagverkleining in Emmen een brief ontvangen. “Dat had nooit gemogen”, geeft woordvoerster Roely Brouwer van het Scheper Ziekenhuis volmondig toe in het dagblad. “We hebben een fout gemaakt en bieden de nabestaanden onze welgemeende excuses aan.”

Operatiefouten

Het ziekenhuis besloot de maagoperaties vorig jaar op te schorten nadat zeven patiënten, die door chirurg Nick R. aan hun maag waren geopereerd, kwamen te overlijden. Uit een extern onderzoek in oktober 2009 bleek dat de chirurg tijdens de operaties fouten had gemaakt. Ook de nazorg ging niet goed. Nick R. is inmiddels ontslagen en het Openbaar Ministerie is een strafonderzoek naar hem begonnen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Stoppen maagoperaties Scheper is verstandig’

Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleining

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.