Schijven: ‘Artsen schrijven alleen iets voor als het werkt’

Marlies Schijven werkt bij het AMC als bijzonder hoogleraar chirurgie aan Serious Gaming, Simulation en Applied Mobile Healthcare. ‘Commerciële gamemakers willen dat dokters games bij patiënten aanbevelen, maar dat doen artsen alleen als ze zeker weten dat het werkt’. Dat zegt de hoogleraar in het laatste nummer van Zorgvisie ICT.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marlies Schijven
Foto: AMC

Schijven is vooral bekend van het feit dat ze de eerste chirurg ter wereld is die live een laparoscopisch operatie heeft uitgevoerd met een Google Glass. Tegenwoordig werkt ze aan technologische vernieuwing in het AMC, waaronder de implementatie van Serious Games. ‘Een tijdlang werd gedacht dat dat er veel geld met serious games verdiend kon worden, maar die bubbel is uit elkaar gespat. Commerciële gamemakers willen dat dokters hun games bij patiënten aanbevelen, maar dat doen artsen alleen als ze zeker weten dat het werkt. Een game moet eerst gevalideerd worden, het liefst met bijbehorend proefschrift. Dat kost game makers

0
70

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.