Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers bang voor stremming bij verlies Senaat

Mark van Dorresteijn
Het kabinet komt in grote problemen als het na de provinciale statenverkiezingen van 2 maart geen meerderheid in de Eerste Kamer haalt. VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid vreest een 'onwerkbare situatie', als belangrijke wetsvoorstellen daar worden afgeschoten. Dat meldt de Volkskrant vandaag.
Schippers bang voor stremming bij verlies Senaat

Volgens de minister kijkt de Eerste Kamer niet alleen maar naar de kwaliteit van de wetgeving. “Als er een politiek zeer geprofileerde Eerste Kamer is en dit kabinet heeft geen meerderheid, dan kun je op zijn minst je programma niet uitvoeren op een aantal punten waarvan wij denken dat het echt nodig is om Nederland weer op orde te krijgen”, zegt Schippers in het dagblad.

Campagne

Mochten VVD, CDA en gedoogpartner PVV samen geen meerderheid krijgen, dan hoopt Schippers op de redelijkheid van de senaat. Zodat inhoudelijk goede wetsvoorstellen toch door de Eerste Kamer komen, ondanks dat er een vijandige meerderheid in de nieuwe Kamer zit. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Schippers: Staak ideologische discussie zorg

Ziekenhuizen laten Schippers nog even wachten

Schippers presenteert nieuwe koers voor de zorg

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.