Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers start samenwerking met Tatarstan

Nederland gaat samenwerken met de Russiche federatie Tatarstan. Dat heeft onze minister van VWS in Rusland vastgelegd in een zogeheten memorandum of understanding. Schippers: ‘Tatarstan en Nederland gaan elkaar versterken’.
Schippers start samenwerking met Tatarstan

 

 

Minister Schippers is op handelsmissie mee naar Rusland. In het memorandum zijn prioriteiten vastgelegd voor een langdurige samenwerking op het terrein van zorg, waaronder radiologie, oncologie, medische technologie, e-Health en rural health. Het memorandum is getekend door Schippers en door de Tataarse president Minnikhanov.

Leermoment

De Tataarse minister van volksgezondheid Wafin sprak van ‘constructieve en vriendschappelijke besprekingen, beide landen kunnen veel van elkaar leren’. Schippers prees de openhartige opstelling van haar gesprekspartners.

Toonaangevend

Tatarstan wil een toonaangevend “Center of Excellence” oprichten op het gebied van radiologie en oncologie, met hoogtechnologische apparatuur en zeer hoog opgeleid medisch personeel. Nederland zou hulp kunnen bieden bij het ontwerp en de inrichting. Personeel kan in Nederland worden opgeleid en via it-technologie vanuit Nederland verder begeleid. Ook is de basis gelegd voor het vestigen van een Nederlandse assemblage fabriek voor mobiele ziekenhuizen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.