Schippers wil recht op vaste zorgaanbieder

Als een zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met een zorgaanbieder, moeten patiënten de garantie krijgen dat ze naar die specifieke zorgaanbieder kunnen gaan. Minister Edith Schippers van VWS steunt dit plan van PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schippers wil recht op vaste zorgaanbieder

Dat bleek op 4 december bij het Algemene Overleg van de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid over de Zorgverzekeringswet (ZVW).

‘Dunne flutcontractjes’

Zorgverzekeraars spelen volgens Bouwmeester momenteel mooi weer. Op hun website geven ze aan dat ze een contract hebben gesloten met een bepaalde zorgaanbieder en toch krijgen verzekerden soms te horen dat ze niet naar die specifieke zorgaanbieder mogen gaan. Dat komt doordat zorgverzekeraars maar een beperkte hoeveelheid zorg bij zorgaanbieders inkopen, legt Bouwmeester uit. ‘Als het zorgplafond is bereikt, dan sturen zorgverzekeraars hun verzekerden naar andere aanbieders. Dan misleiden ze hun verzekerden, omdat ze dunne flutcontractjes afsluiten.’

Artikel

4
93

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Die Mega Winsten zijn er …..Lees Premiegeld van u en mij.
  Wat voor zorg was bestemd, gaat naar aandeelhouders, skyboxen en wrs ook naar risicovolle Derivaten om mee te speculeren.
  Wat er dan kan (lees gaat) gebeuren, kennen we van Woningbouwcooperaties..
  Goed bezig Overheid !!
  En dan wel flink eigen risico voor de smalle beurs om de kosten te drukken.
  Pervers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.