Home 2023

Laatste artikelen

Ggz

Zorgverzekeraars besteden wachtlijstbemiddeling ggz uit

Zorgverzekeraars zien zich gedwongen actiever te worden op het gebied van zorgbemiddeling. Opvallend is dat ze de bemiddeling overlaten aan zorgaanbieders, die vervolgens ook de behandeling naar zich toe kunnen trekken.
Ggz
Marian Kaljouw NZa

Kaljouw: ‘Verdienmodel ggz-aanbieders blokkeert aanpak wachtlijsten’

Marian Kaljouw is niet te spreken over ggz-aanbieders die met een rechtszaak proberen de data-uitvraag in de ggz tegen te houden. Dat blokkeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een voortvarende aanpak van de lange wachtlijsten in de ggz. Dat zegt Kaljouw in een afscheidsinterview met Zorgvisie.
Ggz
ggz

‘Stellingname van Kaljouw is misplaatst’

De suggestie als zou de actiegroep ‘Vertrouwen in de ggz’ het verdienmodel van ggz-aanbieders zwaarder laten wegen dan het patiëntenbelang is tendieus en misplaatst. Dat zegt Ronald Huissen namens ‘Vertrouwen in de ggz’ in reactie op uitlatingen van Marian Kaljouw in een afscheidsinterview met Zorgvisie.
Ggz
Karina Raaijmakers NZa

NZa: wapperen met boetes voor verzekeraars is niet nodig

Zorgverzekeraars zijn met hun inkoopmacht niet bij machte de ggz-wachtlijsten weg te werken, zeggen NZa-directeur Karina Raaijmakers en NZa-manager Bas Jurling. ‘Alleen met handhaven op de inspanningsplicht kunnen we zorgverzekeraars in beweging krijgen.’
Nieuwsbrief Abonneren