Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Slechts 14 specialisten gebruiken subsidie voor loondienst

De subsidieregeling voor medisch specialisten om over te stappen naar loondienst, is nauwelijks gebruikt in 2016. Dat blijkt uit de behandeling van de VWS-begroting.
Operatie400.jpg

Sinds de invoering van de integrale bekostiging in 2015 biedt VWS een subsidie aan voor specialisten die de overstap naar loondienst willen maken maar daar te veel financiële belemmeringen voor tegenkomen. In de VWS-begroting 2016 was hiervoor 30 miljoen euro gereserveerd. Dit bedrag is inmiddels verlaagd naar 20,2 miljoen euro. Dat komt omdat slechts veertien medisch specialisten in 2016 van de regeling gebruik hebben gemaakt. In 2015 maakten nog 449 medisch specialisten gebruik van de regeling.

MSZ
Over mogelijke redenen van het lage animo voor de regeling schrijft minister Schippers: ‘Mogelijk heeft het merendeel van de specialisten die een overstap overwogen dat reeds in 2015 gedaan. Toch vind ik het van belang dat de overstap naar loondienst ook de komende jaren een reële keuzemogelijk is.’ Vanwege de ‘onderuitputting’ zal 19 miljoen euro uit het subsidiepotje worden toegevoegd aan het kader Medisch Specialistische Zorg (MSZ), waaraan het eerder onttrokken was.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.