Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SOR voorziet duizend woningen van domotica

Mario Gibbels
Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) voorziet op dit moment duizend renovatie- en nieuwbouwoningen van het domoticasysteem IRS. Dick van der Meyden, directeur wonen van SOR, verwacht dat de komende jaren langzamerhand alle 7.500 woningen van SOR voorzien worden van domotica.

Hij zegt dat in een interview dat verschijnt in de komende domotica- en telezorgspecial van ICTzorg die begin oktober uitkomt.

Het gaat bij het domoticasysteem om een combinatie van een digitaal deurbellenbord en een touchscreen in de woning. Met behulp van het touchscreen kan de bewoner onder meer zien wie er aan de deur staat en een videoverbinding leggen met een verpleegkundige.

Het betekent voor SOR een forse investering, geeft Van der Meyden toe, zo’n 3.500 euro per woning. Hij hoopt dit te kunnen bekostigen door subsidies, een huursverhoging en het aanbieden van gemaksdiensten. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.