Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spijkenisse Medisch Centrum heeft de ‘Schoonste handen’

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft op 18 november een award gewonnen voor de “Schoonste handen”. Het ziekenhuis scoort het hoogst binnen de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) als het gaat om het naleven van de voorschriften omtrent handhygiëne.
Spijkenisse Medisch Centrum heeft de ‘Schoonste handen’
Foto: ANP XTRA Koen Suyk

Observatoren hebben gedurende de periode juni tot en met oktober metingen uitgevoerd in de instellingen van de SRZ, zonder medeweten van de medewerkers. Onder de SRZ vallen Erasmus Universitair MC, Sint Franciscus Gasthuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Havenziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum, Oogziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland), Vlietland Ziekenhuis en Rijndam Revalidatie.

Voorlichting

De award is met trots in het bijzijn van 220 medewerkers uit de regio ziekenhuizen door het Spijkenisse Medisch Centrum ontvangen. Sinds de oprichting van het Spijkenisse Medisch Centrum is er continu gewerkt aan kennisbevordering bij medewerkers over goede handhygiëne. Voorlichtingsbijeenkomsten en klinische lessen, welke verplicht waren voor alle medewerkers op verpleegafdelingen, zijn gegeven. Door de kennisbevordering en voorlichting zijn de medewerkers bijzonder gemotiveerd om zich aan de regels te houden. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede handhygiëne een basisvoorwaarde is voor goede zorg. Hierdoor is zelfs een aanspreekcultuur ontstaan.

Project Handen uit de Mouwen

Het Project Handen uit de Mouwen is in 2014 onder leiding van het veiligheidsnetwerk van SRZ van start gegaan. Doel van dit project is om de naleving van de regels voor handhygiëne en dienstkleding door zorgprofessionals binnen de deelnemende instellingen in de komende twee jaar structureel en significant te verbeteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.