Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Jans Gasthuis over op digitale patiëntendossiers

Mark van Dorresteijn
St. Jans Gasthuis in Weert gaat vanaf 20 september volledig over op digitale patiëntendossiers. Dat betekent een grote verandering voor het ziekenhuis waar een groot deel van de medische gegevens nog op papier werd bewaard.
St. Jans Gasthuis over op digitale patiëntendossiers

De patiënten zullen volgens het ziekenhuis weinig merken van de grote verandering. De verandering is met name aanzienlijk voor medewerkers en specialisten. Het digitale dossier moet er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de zorg veiliger wordt en dat er efficiënter gebruikt wordt gemaakt van mensen en middelen.

Privacy

De privacy van de patiënten is ook met het digitale dossier gewaarborgd en zelfs verbeterd. Afhankelijk van hun functie kunnen medewerkers en specialisten onderdelen van het dossier wel of niet bekijken. Daarnaast is het niet toegestaan om zonder opgave van reden gegevens van een patiënt te bekijken als er geen sprake is van een behandelrelatie. Het computersysteem vraagt hier expliciet om, elke keer als er een dossier geopend wordt. Ook worden alle activiteiten rondom het digitale dossier geregistreerd, zodat altijd kan worden nagegaan wie op welk moment een dossier heeft ingezien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.