Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting IZZ lanceert platform voor zorgsuccessen

Mark van Dorresteijn
Stichting IZZ heeft het online platform Zorgsuccessen.nl gelanceerd. Het initiatief is bedoeld voor zorginstellingen om onderling succesvolle werkwijzen of programma’s te delen.
Stichting IZZ lanceert platform voor zorgsuccessen

Een nieuwe werkwijze of programma wordt gekwalificeerd als ‘zorgsucces’ wanneer deze een aantoonbare bijdrage levert aan het verbeteren van de gezondheid en inzetbaarheid van de zorgmedewerkers of de kwaliteit van de zorg.

Betaalbaarheid en uitvoerbaarheid

‘We zien een toenemende zorgvraag en een dreigend personeelstekort op ons afkomen’ aldus Dominique Vijverberg, algemeen directeur Stichting IZZ. ‘Dit leidt tot vragen over het betaalbaar en uitvoerbaar houden van zorg. Een deel van het antwoord wordt geboden met een optimale gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers en het sneller opschalen van succesvolle vernieuwingen in de zorg. De zorg is een gemotiveerde en creatieve sector die continu op zoek is naar verbeteringen. Waar zij nog hulp bij kan gebruiken is het verspreiden en opschalen van de succesvolle nieuwe werkwijzen naar andere zorginstellingen. Met het platform Zorgsuccessen.nl en professionele begeleiding levert Stichting IZZ een bijdrage aan de informatie-uitwisseling en overdracht van succesvolle vernieuwingen.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Zorgsuccessen.nl )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.