Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stoplicht staat op groen voor Wlz

Er tekent zich een duidelijke meerderheid af voor de invoering van de Wet langdurige zorg (Wlz) in 2015. Hoewel er een extra termijn op dinsdag 23 september voor nodig is om het debat helemaal te voeren, is al wel duidelijk dat staatssecretaris Van Rijn een meerderheid achter zich heeft staan.
Stoplicht staat op groen voor Wlz
Foto: ANP Bart Maat

Omdat het Bureau Wetgeving dat alle amendementen van de Kamer voorbereid de enorme werklast niet kan bijbenen, is gisteren besloten het debat op een later moment af te ronden. Dat zal niet volgende week zijn vanwege Prinsjesdag, maar op de 23 september. Waarschijnlijk wordt er de 24e gestemd. Het moet raar lopen wil de wet niet door de Tweede Kamer komen. ‘Het kabinet stemt gewoon vóór en in het parlement hebben ze een meerderheid’, zegt SP-Kamerlid Renske Leijten. ‘In de senaat is er geen automatische meerderheid voor de coalitie, maar ook daar vermoed ik dat er vóór gestemd zal worden. Misschien stemt D66 nog tegen, net zoals wij, maar je ziet in dit debat al dat het CDA niet echt oppositie voert. Collega Mona Keijzer wil een aantal zaken uit het vuur halen en in ruil voor wisselgeld zal de CDA-fractie ook in de senaat hun steun geven. En dat zal voldoende zijn voor invoering.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.