Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezichthouders OLVG wel binnen salariscode NVTZ

Het salaris van de voorzitter en leden van de raad van toezicht van het OLVG ziekenhuis is fors naar beneden bijgesteld. Dat heeft de raad van toezicht op eigen initiatief gedaan, zowel voor nieuw aan te treden toezichthouders als met terugwerkende kracht voor de zittende leden.
Toezichthouders OLVG wel binnen salariscode NVTZ

De voorzitter en de vicevoorzitter ontvangen nu beiden ruim 13.000 euro bruto per jaar, terwijl in 2010 hun bezoldiging nog 24.000 euro bruto bedroeg. Het bericht van het OLVG komt vandaag na het nieuws van vakblad Skipr dat een kwart van de toezichthouders bij de honderd grootste zorginstellingen meer betaald krijgt dan de richtlijn van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) toestaat. Volgens deze richtlijn mogen toezichthouders 10.000 euro per jaar verdienen en voorzitters 15.000 euro. Uit de jaarverslagen over 2010 van de honderd grootste instellingen blijkt dat 151 van de bijna 600 onderzochte toezichthouders boven de 10.000 grens zitten. Van de honderd voorzitters zitten er 27 boven de 15.000 euro grens. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVTZ en NVZD scherpen naleving salariscode aan

Het hart van goed toezicht en bestuur

Teun van den Akker is nieuw bestuurslid NVTZ

Strafrechterlijk onderzoek ex-bestuurders Zonnehuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.