Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Topsalarissen zorg aan banden

Mensen met een topfunctie bij de overheid of de semipublieke sector, zoals zorginstellingen, mogen vanaf gisteren niet meer verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris. De Wet Normering Topinkomens is dinsdag van kracht geworden. Het maximum jaarsalaris komt nu inclusief onkosten en pensioenbijdragen te liggen op 228.599 euro.
Topsalarissen zorg aan banden
Foto: ANP Koen Suyk

De wet regelt ook een maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro en een verbod op bonussen, winstdeling en andere vormen van variabele beloning. Voor zittende bestuurders is er overgangsregeling. Ze houden vier jaar lang het salaris dat ze hadden in het najaar van 2011, toen de wet in de Tweede Kamer werd behandeld. Daarna gaat het stapsgewijs omlaag.

Plasterk

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken noemt het van groot belang dat er nu een wet is die de topinkomens in de publieke sector aan banden legt. Volgens het regeerakkoord gaan de maximuminkomens in de (semi)publieke sector nog verder omlaag: naar 100 procent van het ministerssalaris. Dat moet nog wettelijk geregeld worden.

2 REACTIES

  1. Dan wordt er nog te weinig aangedaan!Omlaag ermee, ook die van ministers, die door Dijkstal omhooggetrokken werden omdat ze dachten, dat ze tekort schoten.Gewoonweg schandalig, gezien het feit, dat er meer dan 20 jaar niks in de politiek bereikt is, dan voortijdig aftreden etc.
    Zorgen is een roeping, en dit moet blijven.
    De zorg wordt heden met multinationals vergeleken!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.