Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Triade concentreert spreiding dagbestedingslocaties

Zorgorganisatie Triade gaat in verband met de kosten kritisch kijken naar de spreiding van de dagbestedingslocaties. Dit staat in de nieuwe strategie van Triade.

Triade levert zorg en dagbesteding in de provincie Flevoland. De organisatie heeft veel kleinschalige woonvormen verspreid over de hele provincie. Volgens bestuurder Micky Adriaansens is het vervoer naar dagbesteding niet meer op te brengen. “We maken veel kilometers om cliënten heen en weer naar de geschikte dagbestedinglocatie te brengen. Dat is te duur.”

Spreiding

Het is volgens Adriaansens een uitdaging om zinvolle dagbesteding te organiseren op zodanige schaal en afstand dat het wel uitvoerbaar blijft. “Dat betekent dat we nu goed in kaart moeten brengen welke wensen en mogelijkheden cliënten hebben. En die wensen matchen we vervolgens met ons aanbod van dagbestedingslocaties. Dat kan betekenen dat we wijzigingen moeten aanbrengen in de spreiding van onze dagbestedingslocaties.”

Zelfredzaamheid

Deze wijziging is niet de enige maatregel onder de nieuwe strategie. Triade gaat ook de zelfredzaamheid van cliënten bevorderen. “Het lijkt raar om als organisatie je klanten minder afhankelijk van je te maken, maar dat is precies wat we de komende jaren willen doen” zegt de bestuurder. De zelfredzaamheid van cliënten zal onder andere bevorderd worden door het netwerk van de cliënt meer te benutten. Bijvoorbeeld familie, vrienden of buurtbewoners. Daarnaast zullen medewerkers van Triade in gesprekken met de cliënt meer alert zijn op wat de cliënt zelf kan en wil doen en daarbij ondersteuning bieden.

Woonzorgconcepten

Ten slotte wil Triade haar deskundigheid op het gebied van zorgproducten gaan delen met andere zorgaanbieders. “Triade investeert al jaren in het ontwikkelen van vernieuwende woonzorgconcepten. Een voorbeeld is het Kick Wilstra plantsoen in Almere waar cliënten met schizofrenie begeleid zelfstandig wonen in de wijk. Nieuw is dat we die kennis meer willen delen, met elkaar, maar ook met onze partners. Wij hebben een nieuwe afdeling ‘zorg en ontwikkeling’ ingericht die deze activiteiten coördineert.”

Grote organisatie

Met de nieuwe strategie wil Triade de komende jaren onderwerpen aanpakken die zijn blijven liggen. “Triade heeft een periode van grote groei en recentelijk zwaar weer doorgemaakt. De komende jaren willen we onderwerpen aanpakken die zijn blijven liggen. Zoals het optimaal benutten van de voordelen van een grote organisatie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Micky Adriaansens wordt bestuurder Triade

Fusie Coloriet en Triade definitief van de baan

Hans Voogt nieuwe bestuurder Triade

Bestuurder Triade treedt terug

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. het is niet raar om cliënten meer zelfredzaam te maken, minder afhankelijk van de zorg die je ze moet aanbieden. het is raar om dat te gaan doen om te bezuinigen op de zorg die je hen aanbiedt en niet al lang gedaan hebt omdat het gewone mensen zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.