Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitspraak Jansen Steur in november 2013

Mark van Dorresteijn
De inhoudelijke behandeling van de zaak Jansen Steur gaat in november 2013 beginnen. Dat is het streven van de rechtbank in Almelo.
Uitspraak Jansen Steur in november 2013
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

De tweede regiezitting in de ‘grootste medische strafzaak ooit in Nederland’ vond gisteren plaats. Daarin kwamen de wensen van de verdediging aan bod. Zij dienden een viertal onderzoekswensen in. Over 3 maanden volgt een nieuwe pro-formazitting; daarna kan de inhoudelijke behandeling beginnen. Jansen Steur heeft eerder al meerdere keren aangegeven daarbij aanwezig te zullen zijn. De advocaat van Jansen Steur wilde een aantal patiënten en bestuurders van Jansen’s voormalige werkgever Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede opnieuw horen. Die wens is ten dele toegekend.

Jansen Steur

De voormalig neuroloog wordt verdacht van onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten en diefstal. Als hij wordt veroordeeld, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.