Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC’s: gebruik blauwdruk voor samenwerking in de regio

Hoewel minister Bruins van mening is dat regio’s zelf vorm moeten geven aan samenwerking in het kader van Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP), stellen bestuursvoorzitters Ernst Kuipers en Jos Aartsen dat een blauwdruk voor dergelijke samenwerkingen zinvol zou zijn.
Blauwdruk
Premium

Kuipers, voorzitter van de raad

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. We moeten ons goed realiseren dat deze voorstellen in de eerste plaats gaan om de klantenstroom naar de UMC’s. Daar heeft Nederland teveel van. Deze miljoenenvretende mastodonten hebben omzet nodig. Ook in de onderlinge overlevingsstrijd. Want 110 miljard per jaar zal niet meer geaccepteerd worden. Een voor de hand liggende bezuiniging zou het sluiten van het Erasmus kunnen zijn, en/of het tot een echt gefuseerde instelling maken van het Amsterdamse UMC; nu alleen in naam gefuseerd. Voor de regio zal dit voorstel alleen maar leiden tot verlaging van het serviceniveau voor de mensen in de regio, voor problemen in de broodnodige samenwerking met de eerste lijn en tot forse extra reiskosten. Kortom, de wereld verandert wel, maar het megalomane denken in de besturen van de UMC’s niet.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.