Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vaatchirurg al eerder in opspraak

Redactie Zorgvisie
De arts die verantwoordelijk was voor de mislukte spataderoperaties vorige week in polikliniek De Blaak in Rotterdam, blijkt al eerder in opspraak te zijn geraakt.

De arts werkte in de jaren ’80 in het Belgische Knokke. De directie van het ziekenhuis in Knokke riep de specialist na klachten van patiënten herhaaldelijk op het matje. Het AD schrijft donderdag dat de leiding van het ziekenhuis hem dringend verzocht ontslag te nemen.

Rooskleurige voorstelling

Volgens een oud-collega gaf de arts patiënten ‘stelselmatig een te rooskleurige voorstelling van vaatoperaties’. Het kwam volgens de collega regelmatig voor dat slecht doorbloede ledematen moesten worden afgezet, terwijl de vaatchirurg had gezegd dat ze behouden konden worden.

Minder bekwaam

Er zouden zo veel klachten zijn binnengekomen, dat de reputatie van de kliniek in Knokke werd aangetast. Huisartsen zouden patiënten niet langer doorverwijzen. De voorzitter van de huisartsenkring in Knokke bevestigt dat bericht in de krant. De vaatchirurg stond volgens hem bekend als minder bekwaam. Volgens een andere arts had hij de naam dat hij fouten maakte.

Verbazing

De medisch directeur van polikliniek De Blaak in Rotterdam, waar de twee spataderbehandelingen misgingen, zou verbaasd zijn over de verhalen uit België. De vaatchirurg kon volgens de krant niet reageren.

Non-actief

De spataderbehandeling werd de twee patiënten in De Blaak bijna fataal omdat in de behandelde ader een 1,20 meter lange, flinterdunne metalen draad werd achtergelaten. De draad ging door de bloedvaten zwerven en kwam in het hart van de patiënten terecht. Polikliniek De Blaak stelde na het voorval een onderzoek in. De vaatchirurg staat gedurende dit onderzoek op non-actief. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

De Blaak gaat weer spataderbehandelingen uitvoeren

Websites:

De Blaak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.