Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Veel ziekenhuizen moeten kankerbehandeling stoppen

Veel ziekenhuizen kunnen niet voldoen aan de kwaliteitsnormen die radiotherapeuten, internist-oncologen en oncologisch chirurgen hebben opgesteld. Ze zouden moeten stoppen met kankerbehandelingen, tenzij ze kunnen voldoen aan de nieuwe eisen. Ziekenhuizen hebben een jaar de tijd om aan de eisen te voldoen. Dat meldt Medisch Contact.
Veel ziekenhuizen moeten kankerbehandeling stoppen

Voor de behandeling van maagkanker geldt dat 53 ziekenhuizen op dit moment nog niet voldoen aan die normen, voor endeldarmkanker om 24, zegt oncoloog Koos van der Hoeven, werkzaam in het LUMC en voorzitter van de Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS). Hij zegt dit in een artikel in Medisch Contact over een rondetafelgesprek met andere kankerdeskundigen.

Nieuwe normen

De oncologische specialisten zeggen in het artikel dat Nederland bij sommige kankersoorten – zoals maagkanker – niet goed scoort in vergelijking met andere Europese landen. Het is een van de aanleidingen om tot deze nieuwe normen te komen. In die normen staan algemene

4
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.