Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Diaconessenhuis Meppel opgeheven

De Inspectie heeft per 1 mei het Verscherpt Toezicht op de maatschap anesthesiologie van het Diaconessenziekenhuis Meppel opgeheven. Het ziekenhuis heeft in essentie voldaan aan de voorwaarden die de Inspectie in een brief aan de raad van bestuur stelde op 30 januari dit jaar.

Deze voorwaarden waren onder meer dat alle anesthesiologen op korte termijn zouden worden vervangen, en dat er een nieuwe coördinator zou worden aangesteld. Volgens directeur Titus Visser van het ziekenhuis, had die beslissing toen niets met druk van de Inspectie te maken. Belangrijkste motief zou zijn geweest, de anesthesiologen de kans te bieden elders aan het werk te gaan én de beeldvorming over het ziekenhuis te veranderen. Visser zegt hier op de site MedNet over dat “de geloofwaardigheid van de kwaliteit in de publiciteit ter discussie stond.” Dit zou mede in stand gehouden worden door de ondertoezichtstelling van de maatschap anesthesiologie door de Inspectie.

Toezicht IGZ

De afdelingen chirurgie en anesthesiologie werden in 2006 onder verscherpt toezicht gesteld door de IGZ. Dit toezicht werd vorig jaar juli al opgeheven voor de afdeling chirurgie. Over de anesthesiologen oordeelde de Inspectie destijds dat de maten karakterologisch niet bij elkaar pasten en dat de maatschap als geheel nog steeds disfunctioneerde. (MedNet)

Lees ook:

Ziekenhuis Meppel vervangt complete afdeling

IGZ perkt verschept toezicht Meppel in

Ziekenhuis Meppel krijgt gedragscodes

Verscherpt toezicht op Diaconessenhuis in Meppel

‘Meppel moet specialisten aanpakken’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.