Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vertrouwensbreuk bij de MC Groep

Een vertrouwensbreuk tussen haar eigenaren hield zorgonderneming MC Groep jaren in haar greep. Dat blijkt uit de uitspraak in een kort geding die de aandeelhouders van de onderneming hebben aangespannen.
Vertrouwensbreuk bij de MC Groep

MC Groep is de moedermaatschappij van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord van radioloog Loek Winter en ex-bankiers Dirk Brouwer en Willem de Boer, zo meldt artsenvakblad Medisch Contact. Uit de uitspraak van de Ondernemingskamer te Amsterdam blijkt echter dat de verhouding tussen de drie ondernemers is verzuurd. Vooral tussen Winter (52) en Brouwer (49) botert het al lang niet meer. Eind 2010 schreef Winter dat Brouwer niets aan de MC Groep toevoegde en dat hij niet met hem samen verder wilde investeren in andere zorginstellingen. Brouwer weigerde dit te accepteren. Door het conflict raakte MC Groep verlamd, en slaagde er niet in de beoogde overnames te doen. De Ondernemingskamer beveelt een onderzoek aan naar het beleid en de gang van zaken van de besloten vennootschappen van het bedrijf. (Medisch Contact)

Lees meer:

Rabo Private Equity neemt belang in DC Groep van Winter

MC Groep wil Emmeloord verkopen

Loek Winter lonkt naar de Sionsberg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.