Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VieCuri klaar voor concurrentie Maasziekenhuis

Scheidend bestuursvoorzitter Max Visser van VieCuri verwacht niet dat de nieuwbouw van Maasziekenhuis Pantein in Beugen een sterke aanzuigende werking zal hebben op inwoners uit het verzorgingsgebied van zijn ziekenhuis. Dat zegt hij in een interview op nieuwssite Peel en Maas.
VieCuri klaar voor concurrentie Maasziekenhuis

Visser past de strategie van VieCuri voor zijn locatie in Venray, dat grenst aan het verzorgingsgebied van het Maasziekenhuis, niet aan. “VieCuri Venray biedt volledige en hoogwaardige basiszorg en zal de komende jaren nog meer bijzondere specialistische voorzieningen krijgen”, zegt Visser in het interview. “Wij zijn een van de topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland die hooggespecialiseerde medische zorg kunnen verlenen. Daarin onderscheiden we ons van omringende medische centra.”

Nieuwbouw

Over de nieuwbouw van het Maasziekenhuis zegt Visser: “Natuurlijk zorgt nieuwbouw altijd voor nieuwsgierigheid. Mensen willen weten hoe het eruitziet en een gloednieuw ziekenhuis geeft altijd extra vertrouwen. Maar voor ons verandert er niets. Wij zijn een topklinisch ziekenhuis en dat biedt onze patiënten veel voordelen. Zo gaan we starten met dotteren en radiotherapie. Ook komt er een niersteenvergruizer en een speciaal spreekuur voor de behandeling van lymfoedeem.”

Zorghotel

Visser verwacht dat VieCuri in Venray de komende jaren nog meer bijzondere voorzieningen krijgt. “We verkennen de mogelijkheden van een zorghotel voor kortdurende revalidatie. Patiënten kunnen in een zorghotel rekenen op de 24-uurszekerheid van de verpleegkundige en medische zorg van VieCuri. De arts is heel dichtbij. Maar patiënten verblijven gevoelsmatig in een hotel.” VieCuri Venray wordt niet alleen gewaardeerd voor de hoogwaardige basiszorg, maar ook voor de sfeer en bereikbaarheid. “Gratis parkeren, gemakkelijk toegankelijk, een mooie omgeving, een ontspannen sfeer, vriendelijk en gezellig”, somt het hoofd marketing en communicatie van VieCurie, Natasja van Eijsden, op. “Patiënten, maar ook bezoekers, komen er graag. Het is een compact ziekenhuis dat geborgenheid uitstraalt. VieCuri Venray geeft een soort ‘thuisgevoel’.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Max Visser verlaat VieCuri Medisch Centrum

Chirurgen VieCuri vrijgepleit van fouten

OM niet in beroep tegen vrijspraak neuroloog VieCuri

Arts VieCuri ontkent fouten bij dood patiënte

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.