Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vragen over onderhandeling Orbis en investeerder

Kamerlid Henk van Gerven van de SP heeft Kamervragen gesteld over de vermeende verkoop van de afdeling oogheelkunde van Orbis Medisch Centrum aan investeringsmaatschappij Omale BV. Van Gerven maakt zich zorgen over het weglekken van winst uit de zorg.
Vragen over onderhandeling Orbis en investeerder

Minister Schippers van VWS heeft de Kamervragen inmiddels schriftelijk beantwoord. Volgens Schippers gaat het om verkennende gesprekken over mogelijke samenwerking met verschillende partijen. “Mij zijn op dit moment geen plannen van een verkoop van de afdeling oogheelkunde aan Omale BV bekend. Navraag bij Orbis leert dat de plannen voor een mogelijke samenwerking nog niet zijn gefinaliseerd, dat er bij de intentie tot samenwerking geen sprake is van een verkoop, maar dat er wordt overwogen om te komen tot een joint venture (op 50-50 procent basis).”

Winst

Op de vraag van Van Gerven wat de minister denkt over de mogelijkheid dat ziekenhuizen met private investeerders ‘zich op hooguit vier ziektebeelden gaan richten waar ze puur op kunnen cashen?’, antwoordt Schippers: “Het is inderdaad van belang dat we aandacht hebben voor specialisatie en concentratie wanneer het gaat om zorg met een laag volume en een hoge complexiteit. De kwaliteit van de geleverde zorg is daarbij het belangrijkste criterium. Concentratie op grond van kwaliteit mag evenwel niet ongerechtvaardigd als excuus worden gebruikt om de mededinging te beperken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lees de hele brief

Atrium en Orbis willen fuseren

Luvic Janssen bestuurder Orbis Medisch en Zorgconcern

MC Groep en Orbis financieel zwakste ziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.