Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrouwen willen invloed op management

MAARSSEN - Invloed op de benoeming van het middelmanagement is een van de belangrijke randvoorwaarde voor het werkplezier van vrouwen.

Abvakabo FNV onderzocht ter ere van internationale vrouwendag welke factoren passie op de werkvloer teweeg brengen voor vrouwen.

Middelmanagement

Opvallendste uitkomst van deze internetenquête is dat invloed op de benoeming van het middelmanagement een beslissende factor is voor het werkplezier van vrouwen. “Zaken zoals waar de nieuwe leidinggevende vandaan komt en wat hij of zij in het verleden heeft gedaan. Dat willen vrouwen graag vooraf weten. En ze willen ook enige inspraak in de selectie”, zegt Christina Boomsma van Abvakkabo FNV.

Andere factoren

Meer dan driekwart van de vrouwen vindt dat organisaties zonder passie geen bestaansrecht hebben en bijna negentig procent vindt dat passie in het werk niet voorbehouden is aan hoger opgeleiden. Iets minder dan driekwart vindt recht op persoonlijke ontwikkeling belangrijk om passie in het werk aan te wakkeren.

Kinderopvang en reorganisaties

Passiemakers die het hoogst scoren zijn ruimte en vrijheid om het werk zelf vorm te geven, waardering en aandacht en voldoende uitdaging. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat stress rond de kinderopvang en voortdurende reorganisaties belangrijke passiekillers zijn in het werk.

(ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.