Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VU start onderzoek naar online training suïcidepreventie

Mark van Dorresteijn
De Vrije Universiteit Amsterdam is begin oktober gestart met het programma Mental Health Online. Het programma moet bijdragen aan de preventie van suïcide onder jongeren tussen de 12 en 20 jaar.
VU start onderzoek naar online training suïcidepreventie

Het programma bevat acht korte online modules over belangrijke onderdelen uit het proces van vroegtijdig herkennen, aanspreken en doorverwijzen van jongeren met een suïcidale stemming.

Online suïcidepreventie

De VU is een van de eerste partijen die modules heeft ontwikkeld ter preventie van suïcidaliteit onder jongeren en hiervan het effect onderzoekt. Het online karakter heeft veel voordelen: professionals met drukke agenda’s kunnen de training volgen wanneer dat hen het beste uitkomt. Bovendien kunnen ze afhankelijk van hun wensen, behoeften en expertise zelf bepalen welke modules ze willen doorlopen. Op de website krijgen zij ook toegang tot uitgebreide informatie over suïcidaliteit en er is een forum waar een groep experts op gebied van suïcidepreventie, waaronder VU-hoogleraar Ad Kerkhof, online antwoord geeft op alle vragen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stockxchng )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.