Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVD: ‘Politiek oorzaak sores IJsselmeerziekenhuizen’

Redactie Zorgvisie
Politici hebben zelf de problemen veroorzaakt van de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen. Daarom moeten zij niet bepalen hoe het nu verder moet, zegt Tweede Kamerlid Edith Schippers van de VVD.

“De politiek heeft zoveel boter op het hoofd dat we er nauwelijks doorheen kunnen kijken. De fusie begin jaren negentig is door de politiek ingegeven. Er is in Den Haag zelfs gepraat over wie de bestuurder van het ziekenhuis moest worden en wat die mocht verdienen. Het ingrijpen van lokale, provinciale én landelijke politici heeft alleen maar brokken opgeleverd. Dus het lijkt me niet dat wij vooraan moeten staan in het aandragen van een oplossing”, zegt Schippers.

Ereschuld

Schippers vindt dat de politiek daarom een “ereschuld” heeft in te lossen: “Er valt met de VVD te praten over een financieel steuntje in de rug tijdens een overgangssituatie. Daar moet het dan ook mee ophouden.”

Kamervragen

De VVD-politica zegt dit naar aanleiding van Kamervragen van Eelke van der Veen van de PvdA, die minister Klink bevraagt over het advies van onderzoeker Léon Lodewick over het noodlijdende ziekenhuis. Van der Veen vindt dat niet een interim-manager, maar de plaatselijke en provinciale overheid moet bepalen welke investeerder het ziekenhuis mag redden. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

Hoefsmit: IJsselmeerziekenhuizen is rendabel te maken

IJsselmeerziekenhuizen kan doorstarten

meer over IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.