Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Waarschuwing op pakje sigaretten werkt niet’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Angstaanjagende waarschuwingen op pakjes sigaretten werken niet. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit Maastricht in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Health Psychology Review.
'Waarschuwing op pakje sigaretten werkt niet'

De onderzoekers adviseren om de waarschuwingen van de pakjes sigaretten te halen.

Averechts effect

Teksten als ‘Roken is dodelijk’ of foto’s van zwartgeblakerde longen kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben, waarschuwt onderzoeker Gjalt-Jorn Peters: ‘Mensen die er niet van overtuigd zijn dat ze kunnen stoppen met roken, kunnen wanneer ze bang gemaakt worden in de defensie schieten en daardoor meer gaan roken. Dat kan niet de bedoeling zijn.’ (anp)

Lees ook:

Tabaksector steunt anti-rooklobby kleine cafés

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Lang geleden zei een Ziekenhuis-Directeur eens tegen mij, dat Rokers goed zijn voor de Overheid en de Zorg in kosten.
    Motivatie: 1. Leveren veel Belastinggeld op. 2.Leven korter, goed voor de Pensioengelden/AOW die ze korter hoeven uit te keren. 3. Door korter te leven , hoeven ze minder gebruik te maken van de ZorgInstellingen. 4. Het Leven wat zij leven is aangenamer, maken zich geen/weinig zorgen en hebben veel sociale kontakten met mede-Rokers ! Voor de Politiek een Debat waard, want daar zitten ook veel Rokers !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.