Wearables veel interessanter dan vragenlijsten’

[Weekoverzicht] In de zorg wordt veelvuldig gebruikgemaakt van vragenlijsten, maar om gedrag, leefstijl en gezondheid echt goed te meten zijn wearables interessanter. Dat zegt Simon Mooijaart, internist ouderengeneeskunde bij het Leids UMC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Middels het onderzoek hoopt Mooijaart de verouderingsprocessen te ontrafelen.
Middels het onderzoek hoopt Simon Mooijaart de verouderingsprocessen te ontrafelen. - Foto: LUMC

Mooijaart tekende eind maart een overeenkomst met Philips om langdurig onderzoek te doen naar draagbare sensoren (wearables) als slimme pleisters, stappentellers, kleding met ingeweven sensoren en smart watches voor senioren.

Onderzoek in drie delen

Het onderzoek bestaat uit drie onderdelen. Allereerst wordt verzamelde data uit eerdere onderzoeken onder de loep genomen. Mooijaart bekeek in 2013 al met Philips het effect van een online coachingsprogramma met bewegingsmeter op de gezondheid van ouderen. Vergeleken met de controlegroep bewogen de ouderen meer en intensiever en verloren ze meer gewicht en vet. Ook de bloedwaarden verbeterden: zowel insuline als Hba1c daalden significant vergeleken met

0
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.