Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webcam helpt ex-psychiatrische patiënten aan werk

Annelies Vermeulen
Reïntegratiebureau ‘Gek op Werk’ heeft met behulp van webcams en chatsessies de eerste tien ex-psychiatrische patiënten aan werk geholpen. Dit in januari in Rotterdam gestarte experiment is daarmee het eerste project dat met behulp van zogeheten e-coaching mensen met een psychiatrische achtergrond aan werk helpt.
Webcam helpt ex-psychiatrische patiënten aan werk

De mensen achter de virtuele coaches zijn zelf ex-psychiatrische patiënten. In mei 2011 moeten zestig mensen succesvol bemiddeld zijn met deze nieuwe aanpak. Het experiment is mede mogelijk door een investering van 104.000 euro van maatschappelijk investeerder Start Foundation.

Via de webcam krijgen werkzoekenden sollicitatietips en vooral veel morele steun van virtuele jobcoaches die zelf ook een psychiatrisch verleden hebben. De eerste tien ‘chatters’ hebben inmiddels een baan. Ze zijn o.a. werkzaam als administrateur, bouwvakker, schoonmaker en secretaresse. Het betreft mensen van alle leeftijden, maar de meesten in de categorie tot 30 jaar. Mannen en vrouwen zijn evenveel vertegenwoordigd. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten?

Lees ook:

‘Telepsychiatrie is geen wondermiddel’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.