Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Website moet ziekenhuiszorg verbeteren

Lotte Maas
Het Rathenau Instituut stelt de nieuwe website patientenwetenbeter.nl open. Hiermee willen ze onderzoek doen naar positieve en negatieve ervaringen van patiënten, om zo de ziekenhuiszorg in de toekomst te verbeteren.
Website moet ziekenhuiszorg verbeteren

Patiënten kunnen op de website hun verhaal anoniem vertellen. Het Rathenau Instituut streeft ernaar om zoveel mogelijk van deze verhalen – zowel positief als negatief – te verzamelen. In samenwerking met de Universiteit Twente worden de ervaringen geanalyseerd en vergeleken, zodat er een beeld ontstaat over de verkregen zorg en verbeterpunten. Deze worden dan vertaald naar concrete aanbevelingen aan de top van ziekenhuizen, het ministerie en parlement.

De patiënt centraler

De zorg voor patiënten in ziekenhuizen wordt steeds complexer en specialistischer, ook door technologische ontwikkelingen. De zorgconsument is steeds vaker genoodzaakt om zich anders te informeren en zelf keuzes te maken, bijvoorbeeld voor de keuze van een behandelaar. Met het onderzoek wil het instituut inzicht geven hoe in de organisatie van ziekenhuiszorg de patiënt centraler gesteld kan worden.

Uitkomsten in 2013

Het onderzoek bestaat verder uit interviews met belanghebbenden uit het veld en workshops met zorgverleners. In 2013 wil het Rathenau Instituut de uitkomsten van het onderzoek presenteren in de vorm van een manifest.

(Zorgvisie – Lotte Maas | Foto: ANP – Erik van ’t Woud)

Lees meer

Rathenau Instituut: ‘Snelle invoering grote informatiesystemen loopt uit op drama’s’

Rathenau: ‘Burgers onvoldoende op de hoogte van het EPD’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.