Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 17: Oorlog!!

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 17: Oorlog!!


26-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Jouw vraag namens het stafbestuur naar de exacte waarde van de goodwill kan ik niet zo snel beantwoorden. De gangbare grondslag is de gemiddelde omzet van de maatschap in de afgelopen paar jaar. Echter, zoals je weet is die omzet in een aantal gevallen ongebruikelijk hoog. Als het ziekenhuis de goodwill wil afkopen, zal ik de waarde baseren op het verdienvermogen in de toekomst, niet op de bonanza van de afgelopen jaren. Anderhalve ton per specialist is dan over de duim een goede eerste benadering.

MCC heeft momenteel echter geen middelen om de goodwill van de staf over te nemen, zeker niet voor de drie ton pp die jij claimt. Dat de staf niet bereid is om zich met een aalmoes af te laten schepen kan ik me voorstellen, maar dit is beleid van de overheid en ligt buiten mijn macht.

Guus


26-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Daarnet had ik een furieuze Eric op mijn kamer. In een mailtje van mij over de specialistenhonoraria gebruikte ik het woord ‘bonanza’, dit is volstrekt in het verkeerde keelgat geschoten. Ik denk dat hij straks bij je staat. ‘Het is oorlog!!’, roept hij overal.

Groeten,

Guus


27-04-2010

Van guus.rood@mcc.nl

Aan adriane.berken@mcc.nl

Ha Adriane,

In het kader van ons nieuwe koffiebeleid mag er op onze afdeling bij wijze van pilot een Nespresso apparaat neergezet worden. Als nieuw lid van Nespresso Club hebben wij de mogelijkheid om om een doos capsules Tanzaru te bestellen, ‘de verkwikkende en frisse Limited Edition die een ongekend zintuiglijk genot schenkt’.

Guus


28-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Nogmaals mijn excuus voor de opmerking over een bonanza. Het was niet mijn bedoeling om jou of de medische staf in een kwaad daglicht te stellen. En natuurlijk ben ik het met je eens dat ik hardwerkende dokters niet mag vergelijken met de zakkenvullers zonder roeping van Goldman Sachs.

MCC is graag bereid medewerking te verlenen aan de Nationale Zorgenquête van de Orde en Stichting Bezorgd. De folders mogen op de poli onder patiënten worden verspreid. In de folder wordt volkomen terecht duidelijk gemaakt dat medisch specialisten aan de kant van de patiënt staan. Dat ze de beste zorg en niet per definitie de goedkoopste zorg willen bieden en dat zij daarnaast zelf verantwoordelijk willen zijn en blijven voor de inhoud van deze zorg met als doel de beste behandeling voor de patiënt te kunnen waarborgen. Nadat de patiënt deze tekst tot zich heeft genomen kan deze onbevooroordeeld de enquête invullen. Ik ben benieuwd hoe onze patiënten de medisch specialisten waarderen!

Groeten,

Guus


29-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste mt-ers,

Van de afdeling inkoop krijg ik te horen dat er sinds het afkondigen van de nieuwe strategie ‘De koffie centraal’ massaal bestellingen voor Nespresso gedaan worden. Ik wil jullie er op wijzen dat hiervoor geen budget is en dat aanvragen niet gehonoreerd kunnen worden. Slechts op twee strategische afdelingen zal bij wijze van pilot een Nespresso worden geïnstalleerd. Indien de pilot eind dit jaar positief wordt beoordeeld, wordt aan de Stichting Vrienden van MCC gevraagd de uitrol in MCC mogelijk te maken.

Groeten,

Guus


29-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Je moet die Tanzaru proberen. Een traktatie voor de smaakpapillen. ‘De Koffie-Experts van Nespresso’, zo schreef Nespresso Club Director Isabelle mij, ‘hebben bij de creatie van deze espresso hun verbeelding de vrije loop gelaten en hun keuze laten vallen op een harmonie van twee wel heel contrasterende koffiesoorten. De Peruaanse Arabica kenmerkt zich door een subtiel en evenwichting karakter en geeft deze koffievariëteit haar frisse noot van gras. De iets minder bescheiden Arabica uit Tanzania zorgt met zijn noot van citrusfruit voor de levendigheid van deze blend. Deel een moment van puur geluk en laat u in vervoering brengen…’

Ik zie meteen de parallel met MCC. Jij, de evenwichtige bestuurder, Eric, de iets minder bescheiden stafvoorzitter – laat je verbeelding nu de vrije loop!

Prettig weekeinde,

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.