Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 19: Bezorgd

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 19: Bezorgd


10-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Het verzoek van het OK-bestuur om een black box te mogen aanschaffen voor de OK kan ik nu niet honoreren. Dit hoort thuis in de reguliere planning- en controlcyclus en kan niet zomaar tussendoor worden goedgekeurd.

Guus


11-05-2010

Van: guus.rood@mcc.nl

Aan: info@bezorgd.nl

Geachte heer Linssen,

Met veel belangstelling heb ik het filmpje op de website van Stichting Bezorgd bekeken. In het filmpje legt u uit wat marktwerking in de zorg betekent: de verzekeraar koopt goedkoop in en maakt daardoor winst. De medisch specialist, die zieke mensen beter maakt, is de dupe. Als voorbeeld noemt u de staaroperatie, en meldt u dat de verzekeraar in Nederland hiervoor slechts negentig euro betaalt, tegenover achthonderd euro in Engeland.

Uit berichten in de media begrijp ik dat u een rasondernemer bent. Graag doe ik u als collega-ondernemer een voorstel. Mijn ziekenhuis krijgt meer dan het tienvoudige van het bedrag dat u blijkbaar heeft weten te bedingen. Als u uw operaties in de toekomst bij ons onderbrengt en via ons declareert, dan levert dat ons beiden een aanzienlijk bedrag op dat we samen kunnen verdelen. Deal?

Met vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


11-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Ik ben het niet met je eens dat we met twee maten meten. De financiële afdeling van MCC is geen black box, er is dus geen bevoordeling van stafafdelingen boven de directe patiëntenzorg.

Groeten,

Guus


11-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste mt-ers,

zojuist hoor ik dat er morgenmiddag ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging in het personeelsrestaurant een optreden is van het MCC-Cabaret. Nu ben ik zoals jullie weten een groot liefhebber van ons MCCC, maar ik vind het in de huidige precaire financiële situatie van MCC onverantwoord om tijdens werktijd een dergelijke bijeenkomst te organiseren. We krijgen grote problemen als de productieafspraken dit jaar niet worden gehaald. De productiviteit zal omhoog moeten en onze medewerkers zullen er aan moeten wennen dat er ook rond Hemelvaart gewoon gewerkt moet worden.

Ik stel voor dat de Dag van de Verpleging volgend jaar op een passend moment in een weekeinde wordt gepland. De voorstelling morgenmiddag kan helaas niet meer worden afgelast. Wel heb ik de aankondiging op intranet laten aanvullen met de mededeling dat er voor deze gelegenheid een toegangsprijs van vijftien euro wordt geheven.

Groeten,

Guus


12-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Dit is een automatisch bericht. Ik ben tot 17 mei wegens een welverdiende vakantie afwezig. Voor dringende vragen kunt u zich melden bij mijn secretaresse Adriane Berken.

Met vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.