Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weinig animo voor ‘ziekenhuiscomfort’

In de paar maanden dat het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk nu 'luxe diensten' aanbiedt, hebben slechts zeven patiënten daar gebruik van gemaakt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

“Je kunt erover twisten of dat veel of weinig is, maar de mensen die ervoor kozen, waren buitengewoon positief”, aldus Harry Sonnenschein van Bureau Innovatie en Advies van het ziekenhuis in het dagblad.

Rijke mensen

Voor de ‘kamergarantie’ was de meeste belangstelling. Dan krijgt een patiënt gegarandeerd een één- of tweepersoons kamer tijdens zijn verblijf. Opvallend, volgens Sonnenschein is, dat het niet bepaald de rijkere mensen zijn die om het luxe pakket vragen. “Daar was nogal wat scepcis over.”

Comfortpakket

Hij noemt het voorbeeld van de eerste patiënt die er gebruik van maakte, een man van 60 jaar. “Hij had zijn hele leven hard gewerkt en wilde daar nu eens wat van terugzien.” Als tweede voorbeeld noemt hij een oud-verpleegkundige met een bepaalde aandoening waarbij ze echt privacy wilde. “Zo kunnen er diverse redenen zijn waarom je voor zo’n pakket kiest.” Naast de kamergarantie kan de patiënt kiezen voor het comfortpakket met zaken als een badjas, een Senseo-apparaat en wijn bij het eten. Bij een ander pakket kan de partner meeëten. (Brabants Dagblad)

Links

‘Ziekenhuizen moeten meer luxe bieden’

‘Klasseverpleging weer ingevoerd’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.