Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weinig Nederlanders gebruiken apps voor gezondheid

Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Dat blijkt uit marktonderzoek van bureau Gfk.
app400istock.jpg
Foto: IStock

In het onderzoek van Gfk geeft 10 procent van de respondenten aan in het verleden wel eens in aanraking te zijn gekomen met een app voor gezondheidsmeting. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73 procent) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie.Wereldwijd gezien meet 33 procent van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18 procent laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Wereldwijd
De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45 procent). In Brazilie en de VS meet 29 procent van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28 procent) en Frankrijk (26 procent).

Leeftijdsgroepen
Wereldwijd gezien meet 55 procent hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50 procent gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35 procent wil hun energielevel verhogen. Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21 procent). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditiezelf  zelf meet.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.