Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Werkdruk oorzaak onveilige werkomstandigheden’

De vakbond ABVAKABO FNV vindt de veiligheid in de zorg nog steeds onvoldoende en wijst een te hoge werkdruk aan als oorzaak van overbelasting van het personeel en onveilige werkomstandigheden. De bond zegt dit op haar website als reactie op de rapporten van de Arbeidsinspectie over de werkomstandigheden in de zorg.

Uit de rapporten van de Arbeidsinspectie blijkt dat in een kwart van de ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen is het personeel onvoldoende is beschermd tegen lichamelijke overbelasting, agressie en geweld.

ABVAKABO FNV vraagt zich af of de invoering van de marktwerking ook heeft bijgedragen aan het risico op overbelasting. Tim de Jong, lid van het dagelijks bestuur, legt dit uit: “In de afgelopen jaren is bijvoorbeeld het aantal operatiekamers door de vergrote concurrentie fors uitgebreid. Nu blijkt in meer dan 50 procent van de onderzochte operatiekamers iets mis te zijn”. De Jong: “Zijn managers niet teveel bezig met marktwerking en besteedden ze te weinig aandacht aan veilige en goede werkomstandigheden voor het personeel?” (ABVAKABO FNV)

Lees ook:

– Hoge Raad vindt 23 kilo de tilgrens

– Kwart zorgpersoneel kampt met pesterij

– Klappen (weblog Carina van Aartsen)

Links:

ABVAKABO

Arbeidsinspectie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.