Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorgnet mikt op landelijke dekking

Lotte Maas
Woonzorgnet breidt uit met vestigingen in Nijmegen. De zorgonderneming was al actief in Renkum, De Steeg, Arnhem, Nunspeet en Silvolde. Woonzorgnet wil de komende jaren met een combinatie van eigen en franchisevestigingen landelijke dekking realiseren.
Woonzorgnet mikt op landelijke dekking

Woonzorgnet begeleidt en ondersteunt mensen met een ggz-indicatie in kleinschalige woonvoorzieningen bij wonen, werken en een zinvolle dagbesteding. Begin mei opende de de zorgondernemer al de locatie ‘Achter de Bank’ in Nijmegen. Per 1 juli is de nieuwe locatie aan de Voorstadslaan ook in gebruik genomen. Een derde locatie is in voorbereiding in samenwerking met woningcorporaties Talis en Portaal.

Kleinschaligheid en ondernemerschap

Om de groeidoelstelling te realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te waarborgen, kiest Woonzorgnet naar eigen zeggen voor kleinschaligheid en ondernemerschap. Directeur Laurens de Goeij: ‘Op deze manier kunnen we inspelen op lokale behoeften, en sluiten we ook aan op de landelijke ontwikkelingen voor wat betreft de wijkgerichte aanpak. Nijmegen is wat dat betreft een goed voorbeeld: alle plaatsen zijn bezet en er is inmiddels een wachtlijst.’

Samenwerking

Woonzorgnet werkt in Nijmegen intensief samen met onder andere Pro Persona om cliënten te ondersteunen bij hun verhuizing van de behandelkliniek naar een woonplek bij Woonzorgnet. Daarnaast werkt de zorgonderneming met ander andere Bots Begeleiding nauw samen aan het begeleiden van cliënten met autistische stoornissen.

(Zorgvisie – Lotte Maas)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.