Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zelf koken Sensire blijkt schot in de roos

In diverse kleinschalige woonvormen van ouderenzorgaanbieder Sensire in de Achterhoek koken de bewoners zelf, onder begeleiding van woonbegeleiders, familie of vrijwilligers. Inmiddels is duidelijk dat deze werkwijze een schot in de roos is, zo meldt Sensire.
Zelf koken Sensire blijkt schot in de roos

Bewoners stellen samen met woonbegeleiders, familie en vrijwilligers het menu voor de komende week samen aan de hand van een app waarmee zij ook meteen de bestelling van de producten kunnen doen. ‘Door het zelf te koken wordt eten een beleving in plaats van enkel een noodzakelijk iets’, schrijft Sensire. ‘Hierdoor genieten mensen dus meer eten. Iets wat voor veel bewoners erg belangrijk is.’

Kleinschalige woonvormen

In februari van dit jaar plaatste Bribus in opdracht van Stichting ter Behartiging van de Belangen van Langdurig Zieken (TBBLZ) al tien keukens in de huiskamers bij locatie Den Ooiman. De overige kleinschalige woonvormen waren reeds voorzien van huiselijke keukens.

Locaties

Sensire biedt de kleinschalige zorg waarbij bewoners zelf kunnen koken aan in Den Ooiman in Doetinchem, De Garven in Ruurlo, De Lindenhof en De Hackforterhof in Vorden, De Pelgrimhof in Gaanderen en De Bloesem in Neede.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.