Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 553 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Personeel

Het goede behouden

Ontwikkelingen in de zorg voltrekken zich doorgaans langzaam. Advies- en onderzoeksbureau FWG ziet nu, door de coronacrisis, verscheidene trends een hoge vlucht nemen. Een daarvan is de snelle mobilisatie van zorgmedewerkers.
Ziekenhuiszorg

‘Ons past bescheidenheid en trots’

Het succes van Noord-Nederland in de aanpak van de coronacrisis is te danken aan een combinatie van toeval en bewuste beleidskeuzes voor indammen, opsporen en isoleren. Een terugblik met UMCG-bestuurder Ate van der Zee en arts-microbioloog Alex Friedrich.
Personeel

José Geertsema: ‘Hoe vaak zijn de zorgmedewerkers aan het woord geweest tijdens deze crisis?’

De coronacrisis laat zien dat de animo onder 'zorgreservisten' om hun oude beroep weer op te pakken groot is. Toch wordt dit verborgen potentieel onvoldoende benut, vindt José Geertsema van Stichting Extra ZorgSamen.
Personeel

(Ab)normaal geweld

Agressie in de zorg komt zo vaak voor dat het als 'normaal onderdeel van het werk' wordt beschouwd.
Financiën

Compensatie omzetverlies: ‘100 procent is niet logisch’

Half maart, vlak na de start van de coronacrisis, viel de reguliere zorg bij veel zorgaanbieders stil. Geen zorginstelling mag failliet gaan door de crisis, was de gedachte, dus zijn er regelingen bedacht. Volgens hoogleraar Marco Varkevisser hebben VWS en de zorgverzekeraars ruimhartig de portemonnee getrokken.
Duurzaamheid

Commissaris krijgt de regie

De RVS adviseert een commissaris acute zorg die als onafhankelijk ROAZ-voorzitter het publieke belang van toegankelijkheid bewaakt. Jan Kremer, voorzitter van de RVS-commissie: 'Het moeten publieke bestuurders zijn. Zij kennen de partijen in de regio en ze hebben hun vertrouwen.'
Ziekenhuiszorg

Aan den Lijve: Gedwongen het schip verlaten

Zorgbestuurder David Jongen liep het coronavirus op. Hij moest de crisis managen terwijl hij in quarantaine was.
Leiderschap
Maurice van den Bosch, voorzitter rvb OLVG

Maurice van den Bosch: ‘Ziekenhuizen moeten data delen’

De coronacrisis zorgt voor ongekend hechte samenwerking tussen ziekenhuizen. Maurice van den Bosch wil die behouden. 'Het is essentieel dat ziekenhuizen slimmer samenwerken en data delen.'
Leiderschap
Greet Prins

De agenda van Greet Prins: ‘Het is gelukt om zelf afspraken te maken met VWS’

De bezoekregeling vergt veel aandacht van bestuurder Greet Prins. Gelukkig worden de regels steeds verder versoepeld en is het weer mogelijk na te denken over de periode na corona. Zoals over de toekomstvisie van Philadelphia.
Tech

Robot op de OK, een welkome assistent

Robotchirurgie is niet meer weg te denken uit de operatiekamers. Desondanks wordt het geframed als geldverslindend. Meer concurrentie en aanhoudende vernieuwingen kunnen dat beeld doen kantelen.

Verfijn de zoekresultaten