Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 481 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
E-health

Leven in vrijheid

Veiligheid versus vrijheid van de bewoners is een belangrijk thema in de zorg. Het ene hoeft het ander niet uit te sluiten. Dat laten De Wever, Vivium en Siza zien met hun technologische innovaties.
E-health

De kracht van de massa

Columnist van Zorgvisie ict magazine
Technologische innovaties breken pas echt door als de meerderheid van de beoogde doelgroep mee gaat doen. Daar zit de crux als het gaat om de doorbraak van e-healthtoepassingen. U en ik gebruiken ze niet.
E-health

Geen klik met e-health

iZi-ervaarwoning
Waarom is er nog geen match tussen e-health, ouderen en mantelzorgers? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de wensen en de vaardigheden te weinig zijn meegewogen in de ontwikkelingen van technologische toepassingen.

Ontzorging en klantenbinding

Het Deventer Ziekenhuis levert ook de komende vijf jaar de ict-infrastructuur voor de huisartsen in de regio. 'Hiermee kunnen we efficiënter werken en veel dubbel werk en kosten voorkomen.'

Mensen hebben waarden, machines niet’

Jeroen van den Hoven, hoogleraar Ethiek en Technologie in Delft, waarschuwt voor de gevaren van AI in de zorg. Te weinig of te veel gegevens bijvoorbeeld, of verzekeraars die precies willen weten wanneer je doodgaat.
Innovatie

Shake-out op pgo-markt

Patients Know Best
De Nederlandse markt voor pgo's zal de komende tijd flink door elkaar worden geschud. Dat voorziet CEO Mohammad Al-Ubaydli van het van oorsprong Britse Patients Know Best. 'De meeste bedrijven die nu actief zijn, zullen er over twee jaar niet meer zijn.'
E-health

Pionieren met Alice

Alice 2.0
De sociale robot Alice was in 2015 een succes. Een nieuwe versie, Alice 2.0, wordt op basis van open source ontwikkeld samen met de gebruikers.

De waarde van online reviews

Online beoordelingen door patiënten: de zorgsector staat er nog wat aarzelend tegenover. Toch kunnen de reviews zowel arts als patiënt helpen.

Van pgo naar platform, met urgentie!

Columnist Zorgvisie ict magazine
Column van Jan Christiaan Huijsman, die pleit voor snelle omarming van platformen in de zorg.
Innovatie

Een cabine die de zintuigen prikkelt

Sensiks-pod
Een speciale cabine waarin je voelt, ruikt, hoort, ziet én proeft zorgt voor ultieme ontspanning. Sensiks maakt het mogelijk met sensory reality technologie. Cliënten van Philadelphia genieten ervan.

Verfijn de zoekresultaten