Home Zoek

Geef een zoekterm op

Verfijn zoekresultaten

Redactioneel: Machine learning

Hoofdredactioneel commentaar door Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie ict.
Innovatie

Nieuwe media: Vermoeidheid na kanker te lijf

Voor (ex-)kankerpatiënten die kampen met zware vermoeidheidsklachten, hebben Bram Kuiper en Door Vonk de Untire app ontwikkeld. Met de app richten Kuiper en Vonk zich op de wereldmarkt.
Innovatie

‘Best wel magic, eigenlijk’

De Sint Maartenskliniek vergelijkt de data uit hightech-toepassingen met elders vergaarde big data. Daarmee zijn onder meer de herstelmogelijkheden voor revalidanten te voorspellen.

Pro(e)ven

Zorgvisie ict magazine nr. 3, 2018
Centraal of decentraal. Landelijk of regionaal. Een fundamenteel vraagstuk dat vaak en nadrukkelijk naar voren komt in discussies over informatieuitwisseling in de zorg. Opiniebijdrage van Johan Vos.
Toezicht

Er is werk aan de winkel

Tien zorginstellingen kregen bezoek van de inspectie voor een onderzoek naar hun gebruik van zorg-ict en e-health. Inspecteur Johan Krijgsman: 'Bij veel projecten ontbrak een risicoanalyse, of zelfs een programma van eisen.'
Patiëntveiligheid

MedEye vervangt dubbelcheck bij high risk medicatie

De ervaringen met het medicatieveiligheidsysteem MedEye zijn goed, vertellen apothekers van het Deventer Ziekenhuis en ziekenhuis Nij Smellinghe. En MedEye ontwikkelt meer modules om de mogelijkheden van het systeem uit te breiden.
Epd

In begrijpelijke computertaal

SNOMED CT is een internationaal medisch terminologiestelsel, dat zorgt dat computers dezelfde betekenis geven aan medische termen. Het bevat in totaal 340.000 Engelse termen. Nederland wil er zo'n 87.750 vertalen. Nictiz voert die klus uit; de eerste 10.000 zijn inmiddels gepubliceerd.
E-health

‘Neem kleine stapjes met e-health’

Scheepers
Al is zij hoogleraar Innovatie in de ggz, een sector waar e-health niet meer weg te denken is, Floortje Scheepers, is geen 'believer'. 'Gedrag is afhankelijk van zoveel factoren, dat e-health niet altijd werkt.'

Transformatie met digitale strategie

Zorgvisie ict magazine, nr. 4, 2018
Column van Jan Christiaan Huijsman, programmamanager vernieuwing zorg-ict.
Persoonlijk zorgdossier

Uitgelicht: Baas over eigen zorgdata

Met een pgo beheert en deelt de burger zijn zorggegevens. De overheid stimuleert met subsidie de ontwikkeling van pgo's. En het programma MedMij zorgt voor stevige afspraken over betrouwbare informatiesystemen.

Verfijn de zoekresultaten