Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 682 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Preventie

Maak gezond gedrag simpel voor de patiënt

De gezondheidskloof tussen rijk en arm heeft vooral maatschappelijke oorzaken. De zorg kan een rol spelen in het terugdringen van gezondheidsverschillen.
Ziekenhuiszorg

Contractering ziekenhuiszorg ook dit jaar moeizaam

Flink gestegen kosten, onzekerheid over een nieuwe cao, het eerste 'normale' jaar na corona. Allemaal redenen die extra druk zetten op de onderhandelingen over de contractering tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Ook dit jaar duren de onderhandelingen lang.
Eerstelijnszorg

Huisartsen zeggen ‘ja’ tegen IZA

Met vereende krachten en veel overleg zijn de huisartsen dan toch overgehaald zich te committeren aan het Integraal Zorgakkoord. Een halfjaar onderhandelen heeft tot zoveel resultaat geleid dat de LHV haar handtekening nu wel heeft gezet.
Personeel

‘Neem alle flexibiliteit die je nodig hebt’

Zorgorganisaties die durven experimenteren met het loslaten van functieprofielen hebben minder moeite om personeel te vinden. 'Door de inzet van medewerkers zonder zorgopleiding is een nieuw arbeidsmarktpotentieel aangeboord', zegt KwadrantGroep, winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2022.
Leiderschap

Waar leiderschap om draait

De accreditatiecommissie van de Vereniging van bestuurders in de zorg (NVZD) heeft eind 2022 acht nieuwe auditoren benoemd. Met haar accreditatiesysteem voor zorgbestuurders wil de NVZD een bijdrage leveren aan de professionalisering en de maatschappelijke legitimatie van het zorgbestuur. Zorgvisie sprak met acht van de nieuwe auditoren over het vak, kenmerken van goede bestuurders en de eisen die de huidige tijd aan bestuurders stelt.
Leiderschap
Bertine Lahuis (rechts) en Helen Mertens

Helen Mertens en Bertine Lahuis: ‘Umc’s lopen niet weg voor het lastige gesprek over concentratie van zorg’

Het Radboudumc in Nijmegen en het Maastricht UMC+ zijn klaar voor een 'versnelling' van hun Academische Alliantie. Samen zijn ze beter in staat de uitdagingen uit het integraal zorgakkoord aan te gaan. Bestuursvoorzitters Bertine Lahuis en Helen Mertens over preventie, passende zorg, concentratie en spreiding, hoge inflatie en een kostbare cao.
Leiderschap
Jong talent

‘Transformaties vragen om innovatie’

Zorgvisie zet jonge professionals die hard aan de weg timmeren in het zonnetje. Zoals Lars de Vroege en Chahinda Ghossein-Doha, die zich vol enthousiasme inzetten voor hun sector en degenen die ervan afhankelijk zijn.
Vrouwen in het bestuur

Tekort aan vrouwen in medische besturen

Ongeveer een derde van de medisch specialistische besturen binnen de streek- en topklinische ziekenhuizen voldoet niet aan het 'vrouwenquotum' van 30 procent. Dat verontrust psychiaters Judith Godschalx en Marijke Booij want 'feminisering van besturen helpt om organisaties diverser te maken'.
Jong talent

Liefdevolle schop onder de kont

Zorgvisie zet jonge professionals die hard aan de weg timmeren in het zonnetje. Zoals Job Eijsink en Anne Roosendaal, die zich vol enthousiasme inzetten voor hun sector en degenen die ervan afhankelijk zijn.
Tech

‘Leer van de grote bankinstellingen’

Hij wilde ooit fysiotherapeut worden. Nooit had Wim Hafkamp gedacht dat hij in plaats daarvan cyberbranden zou blussen. Na achttien jaar Rabobank, maakte hij als directeur van Z-CERT de overstap naar de zorg.

Verfijn de zoekresultaten