Home Zoek

Geef een zoekterm op

Verfijn zoekresultaten
Innovatie

Medische avatars

Iedereen een virtuele tweelingbroer of -zus die zijn of haar gezondheid bewaakt. Dat is de doelstelling van het Europese programma Health EU. Het is in de race voor een subsidie van 1 miljard euro voor tien jaar.
Innovatie

Zorg aan huis nieuwe stijl

Rijnstate@Home in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
In het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate wordt een virtueel zorgcentrum ontwikkeld, Rijnstate@home. Het is het eerste in zijn soort in Europa.

Opinie: Is groter beter?

Columnist van Zorgvisie ict magazine
Schaalvergroting past in de huidige tijd. Geldt dat ook voor de zorg-ict? Zorgen minder levernaciers voor snellere innovatieve toepassingen van e-health voor zorgverleners en zelfregie voor de patiënt?
Epd

ERP maakt inhaalslag

Komt na jaren aandacht voor het epd de focus nu op het ERP te liggen? Om die vraag te beantwoorden, heeft M&I/Partners onderzoek gedaan naar het gebruik van bedrijfsvoerings-applicaties in de ziekenhuizen. De auteurs doen verslag van de uitkomsten en schetsen de belangrijkste ontwikkelingen
Fusie en samenwerking in de zorg

De digitale vleugels van postduif GERRIT

Het platform GERRIT verbindt op ict-gebied de zorgaanbieders in Noord-Nederland. Regionale bundeling van zorgcommunicatie levert enorme tijdsbesparing en kwaliteitswinst op, zegt directeur Wim Hodes.
E-health

Uitgelicht: Alles over het LSP

Alles over het LSP in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een veelbesproken optie voor de uitwisseling van medische gegevens. Maar wat is het LSP eigenlijk precies? Wat kan het wel en wat kan het niet? En hoe zit het met de privacy en de kosten?
E-health

Column: Terug naar de bedoeling

Columnist Zorgvisie ict magazine
Column door Jan Christiaan Huijsman, programmamanager vernieuwing zorg-ict.
Patiëntveiligheid

Bewustwording belangrijker dan regeltjes’

Sinds mei 2018 is de privacywet AVG van kracht. Zorgaanbieders geven sindsdien meer aandacht aan privacy en beveiliging van medische gegevens. Een voorbeeld uit de praktijk en tips hoe om te gaan met veelvoorkomende problemen.
E-health

De zorg goedkoper, de burger gezonder’

Interview met Bas Idzenga in Zorgvisie ict magazine nr. 5, 2018
Met slimme technologie en datagebruik is ziekte te voorkomen danwel optimaal te behandelen. Bas Idzenga, Director Digital van Siemens Healthineers, ziet toenemende mogelijkheden, mits privacyregels niet in de weg staan.
Ggz

Mijn dwangstoornis is in mijn werk geen probleem’

Menno Oosterhoff
Een zorgverlener over zijn eigen ervaring als patiënt. Kinderpsychiater Menno Oosterhoff: 'Loslaten wordt mijn nieuwe houvast.'

Verfijn de zoekresultaten