Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 596 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Leiderschap

Weten wat je te doen staat

Praktische wijsheid, oftewel het vermogen om te bepalen en te doen wat goed is, floreert binnen de medische context onder twee voorwaarden: een organisatie van zorg die ruimte biedt voor reflectie én voor goede relaties. Dat stelt Marij Bontemps op basis van haar promotieonderzoek.
Financiën

Waar voor je geld: discussie over dure weesgeneesmiddelen

Zorginstituut Nederland wordt strenger voor dure niet-oncologische weesgeneesmiddelen. Vanaf dit jaar worden die vaker alleen onder strikte voorwaarden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.
Leiderschap

Iedereen praat mee over de zorg in Zoetermeer

Het plan van alle grotere zorgpartijen in Zoetermeer is uniek. Ten eerste besloten ze samen te werken over alle disciplines heen. Bovendien: de constructie waarin die samenwerking vorm heeft gekregen, is een primeur voor Nederland. Ze richtten de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer op.
Leiderschap

De erfenis van Paul Blokhuis

Na vier jaar Rutte-III maakt Zorgvisie de balans op: wat zijn de wapenfeiten van dit kabinet? Specifiek, wat heeft staatssecretaris Blokhuis bereikt in de ggz? En wat heeft hij laten liggen?

Wensen en ambities

Veel aandacht voor de zorgsector in de programma's van de zeven grootste politieke partijen voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Ze zijn het over veel dingen eens, zoals preventie, digitalisering, minder bureaucratie en betere beloning van zorgpersoneel. De meningen lopen uiteen over de marktwerking, het eigen risico en samenwerking tussen zorgpartijen.
Leiderschap

De erfenis van Hugo de Jonge

De ambities van Hugo de Jonge waren hoog toen hij aan de slag ging als minister van VWS. Wat is er terechtgekomen van zijn actieprogramma's? Of is het functioneren van De Jonge als corona-minister bepalender voor zijn erfenis?
Tech

Arts en apotheker op het rechte digitale pad

Een arts mag alleen online medicatie voor-schrijven als de arts en de patiënt een arts-patiëntrelatie hebben en de arts over een betrouwbaar medisch dossier van de patiënt en diens medicatiehistorie beschikt.
Tech

Geen pillen meer is het doel

Huisarts Peter Vonk ontwikkelde samen met e-healthontwikkelaar Therapieland een programma dat mensen helpt met zelfvertrouwen het gebruik van hun antidepressiva af te bouwen.
Tech

Ziekenhuis op afstand

Herinrichting van het zorglandschap moet de zorg verbeteren en toegankelijk houden. Het levert bovendien een grote kostenbesparing op. In het tweede deel van het coververhaal hoe meer thuisgeleverde ziekenhuiszorg daaraan kan bijdragen.
Tech

‘Maak een strategische keuze’

Medisch-specialistische zorg moet vaker buiten het ziekenhuis worden geleverd, daar zijn de meeste bestuurders het wel over eens. Maar hoe doe je dat? Een overzicht aan de hand van drie praktijkvoorbeelden in het eerste deel van het coververhaal.

Verfijn de zoekresultaten