Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 450 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Fusie en samenwerking in de zorg

Duurzame netwerken in de maak

Een cruciaal ingrediënt voor een effectief regionaal zorgnetwerk is een brede invulling van de netwerkwaarde.

Interview Paul Blokhuis

Paul Blokhuis
Met het hoofdlijnenakkoord ggz en het Nationaal Preventieakkoord werft staatssecretaris Blokhuis een breed draagvlak en 'is de juiste beweging ingezet'.

Column Pauline Meurs: Zelfbereid in de apotheek

Hoogleraar en RVS-voorzitter Pauline Meurs
Voor velen is de hoge prijs van geneesmiddelen onderhand onaanvaardbaar. De verontwaardiging betreft niet alleen de prijs zelf maar vooral ook het feit dat farmaceuten op geen enkele manier inzicht geven hoe die prijs tot stand komt. Wat we wel weten zijn de winstmarges van de farmabedrijven. Voorbeelden van de laatste maanden wekken bovendien de […]

Topsprekers op bezoek

Mayo Clinic behoort al jaren tot de top van de Amerikaanse gezondheidszorg. Patient safety, samenwerken, van elkaar leren en het patiëntbelang zijn leidend. Op het Zorgvisie Executive Seminar deelde Mayo de ingrediënten voor het succes.

Oud in Zeeland: SVRZ-bestuurder neemt afscheid met een boek

Acht jaar was Gabrielle Davits bestuurder van SVRZ, instelling voor ouderenzorg met veel kleinschalige verpleeghuizen door heel Zeeland. In november ging ze met pensioen en liet een bijzonder boek na: Zeeuws Geluk.

Redactioneel

Laatste hoofdredactioneel commentaar van Eric Bassant.

Veel verloren maar ook veel gekregen

Dermatoloog Esther van Zuuren
Al meer dan twintig jaar valt multiple sclerose het lichaam aan van dermatoloog Esther van Zuuren (51). De ziekte verloopt grillig.
E-health

Europese Patient Summary is urgent

Spoedzorg voor patiënten uit EU-landen verloopt binnenkort via 'contactpunten e-health'. Die leveren de gezondheidsgegevens van de buitenlandse patiënt. Nederland sluit als laatste aan.

Opinie: Naming and shaming

Columnist van Zorgvisie ict magazine
Elk middel lijkt geoorloofd om ict-leveranciers ertoe te bewegen hun systemen open te stellen. De vraag is wat we ermee bereiken, schrijft Johan Vos in zijn bijdrage.
E-health

Nieuwe media: De kans op zwangerschap optimaliseren

In de rubriek Nieuwe media de app 'Isala Zwanger worden'. De app is bedoeld voor paren met een kinderwens, vertelt gynaecoloog Gijs Teklenburg.

Verfijn de zoekresultaten