Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 705 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Tech

Spreken in plaats van typen

Niemand is in de zorg gaan werken uit liefde voor typen. Toch zijn zorgprofessionals vele uren kwijt aan verslaglegging en rapportages. Inspreken in plaats van opschrijven is daar een mogelijke oplossing voor, zeker als dit wordt ondersteund door de nieuwe generatie artificial intelligence.
Personeel

Klaar voor elke crisis

De crisis van tien jaar geleden is niet meer de crisis van nu. Dat vraagt om een andere benadering van crisismanagement. Daarom verscheen de nieuwe online calamiteitengids 'Toezicht bij crises' van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en welzijn (NVTZ).
Verpleging en verzorging

Verpleegzorg thuis is niet voor iedereen

Zorgorganisaties die verpleegzorg thuis aanbieden kunnen amper aan de vraag voldoen. Hun medewerkers rijden af en aan door de wijk om kwetsbare ouderen met een Volledig Pakket Thuis (VPT) te verzorgen. Vanwege het personeelstekort zoeken de zorgorganisaties naar andere toekomstbestendige oplossingen.
Preventie

Doelen wettelijk verankeren

Brede zorgakkoorden zoals IZA, GALA en WOZO zijn een stap in de goede richting. Maar om de kwaliteit van de Nederlandse zorg ook in de toekomst te behouden, moet er meer gebeuren. Er gaan steeds meer stemmen op om gezondheidsdoelen in de wet vast te leggen.
Verpleging en verzorging

Bureaucratie IZA blokkeert uitvoering

Het Integraal Zorg- akkoord is veel te technocratisch en dreigt vast te lopen. Zorginstellingen schakelen massaal consultancybureaus in om hun IZA-plan rond te krijgen, wat vele miljoenen euro's kost. "IZA is giga-knellend."

Conny Helder: het aantal zzp’ers moet

De grijze golf komt er in rap tempo aan. Daarom werkt minister Conny Helder voor Langdurige Zorg aan plannen om het personeel voor de zorg te behouden. Ze ijvert onder meer voor btw-vrije uitwisseling van personeel en ze spreekt zich voor het eerst duidelijk uit over de nadelen van het hoge aantal zzp'ers. Dat percentage moet omlaag.
Ggz

Groene GGZ: natuur als medicijn

Zonder ingrijpen zullen in 2060 de uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg vervijfvoudigd zijn. Om het tij te keren én om de sector te vergroenen, is de Groene GGZ opgericht, waarbij instellingen en de Nederlandse ggz de biodiversiteit bevorderen en de natuur inzetten als medicijn.
Tech

Digitale antwoorden en hulp liggen in het verschiet

Kunstmatige taalmodellen staan sinds de doorbraak van ChatGPT volop in de belangstelling. Een hype, zegt de een. Een revolutie, zegt de ander. Welke mogelijkheden en toepassingen zijn er voor de zorgsector?
Personeel

Uitstroom van jonge, startende zorgprofessionals bijzonder hoog

Door de hoge werkdruk is er niet genoeg menskracht om stagiairs goed te begeleiden en worden ze te snel en te vaak ingezet als volwaardige medewerkers. Het gevolg is dat de uitstroom onder jonge, startende zorgprofessionals bijzonder hoog is.
Ziekenhuiszorg

Pauline Terwijn: ‘Ik wacht niet op financiële prikkels’

De regio MooiMaasvallei is zeven jaar geleden gestart met de opdracht twee keer zoveel zorg leveren met hetzelfde aantal mensen. Inmiddels levert de samenwerking tussen zorg, welzijn, gemeenten, scholen en werkgevers jaarlijks 11.100 minder opnamedagen in het Maasziekenhuis op, vertelt Pantein-bestuursvoorzitter Pauline Terwijn

Verfijn de zoekresultaten