Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 512 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Zorginkoop

Transformatiegelden rollen langzaam richting ziekenhuizen

Zomer 2019, toen de transformatiegelden voor ziekenhuizen een half jaar beschikbaar waren, lag het geld grotendeels nog op de plank. Inmiddels laten de zorgverzekeraars het langzaam richting de ziekenhuizen rollen.
Governance

Wijze Raad: een krachtiger verpleegkundige stem

Hoe kunnen zorgbestuurders ervoor zorgen dat de verpleegkundige stem beter gehoord wordt in de bestuurskamer? Twee Chief Nursing Officers (CNO) en een interim-bestuurder van V&VN, weten wel raad met die vraag.
Personeel

De strijd voor betere cao’s

In de financieel zwakke zorgsector zijn na veel overleg stevige cao's afgesloten. De loonsverhogingen zijn fors en er is volop aandacht voor secundaire arbeidsvoorwaarden. De vraag is wel: hoe gaan werkgevers dit betalen?
Fusie en samenwerking in de zorg

Wie wijst de weg?

Samenwerken in de regio wordt gezien als dé oplossing voor de grote knelpunten in zorg. Maar soms lijkt de oplossing zelf het probleem te worden. Wie neemt de regie?
Innovatie

Marcel Levi: ‘Dankzij AI zijn no-shows met 75 procent gedaald’

Als ceo van University College London Hospitals houdt MARCEL LEVI de technologische ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. 'Een gezonde dosis scepsis is goed.'
Duurzaamheid

Robot Phi vriend of begeleider?

De vraag of Phi een vriend of begeleider van de cliënt is, kwam bovendrijven tijdens het pionierswerk van Philadelphia met sociale robots. Phi als vriend van de cliënt heeft voordelen, maar het brengt ook onvoorziene kwesties naar voren.
Adobestock financieel resultaat

Jaar in jaar uit dalende winsten

De ggz is financieel de slechtst presterende zorgsector. Dit jaar dalen de winsten zeker nóg verder. Hoog tijd dus om de kluwen van oorzaken te ontrafelen.
Zorginkoop

Hobbels op de route van eerstelijnsdiagnostiek

De nieuwe manier waarop zorgverzekeraar VGZ eerstelijnsdiagnostiek inkoopt, leidde tot veel onrust. Het leverde een stapel brandbrieven op en zelfs een gang naar de rechter. Hoe staat het er nu voor?
Tech
Strijd om de epd-markt

De markt veroveren

Deel 2 van het coververhaal over de strijd om de epd-markt.
Tech
Epd-oorlog

Onrust door de epd-oorlog

De goede en slechte kanten van Epic en ChipSoft, deel 1.

Verfijn de zoekresultaten