Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 654 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
E-health

Samenwerken aan ouderenzorg van de toekomst

Om de grote vraag in de toekomst het hoofd te bieden, zijn ouderenzorgorganisaties hard bezig te innoveren. Zorgvisie neemt de stand van zaken op bij vier organisaties.
Ziekenhuiszorg

Redactioneel: de bonus van de witte jas

Op 10 januari van dit jaar stond het kabinet- Rutte-IV dan eindelijk op het bordes. Negen maanden van aftasten, ruziën, uitsluiten, informeren en formeren werden daarmee afgesloten.
Tech

Een andere kijk op dementie

Hoe voelt het om dementie te hebben? Met de interactieve virtual reality bril van de stichting Into D'mentia verplaatst de drager zich in het hoofd van iemand met dementie. Zorgverleners, zelfs degenen met veel ervaring, krijgen daardoor beter inzicht in wat de ziekte doet met een mens.
Governance

Wijze raad: Hoe rvt beter zicht krijgt op de kwaliteit

Er zijn steeds meer instrumenten om de kwaliteit van zorg te meten en te duiden: registraties, keurmerken, certificaten. Toch is het voor toezichthouders nog lastig om zicht te krijgen op de kwaliteit.
Ziekenhuiszorg

‘De beste patiëntenzorg begint met de beste zorg voor je personeel’

De meerwaarde van een IC wordt overschat, vindt Peter van der Voort, hoofd van de IC in het UMC Groningen. Hij vertelt over de mooie kanten van zijn vak, plannen voor personeelsbehoud en steviger preventie en zijn Eerste Kamerlidmaatschap.
Ziekenhuiszorg

Umc’s willen concentreren maar ook zelf behouden

Umc's vliegen elkaar in de haren na het besluit van Hugo de Jonge om de kinderhartchirurgie te concentreren in Rotterdam en Utrecht. Wilde Erasmus-bestuurder Kuipers nog drie centra, minister Kuipers wil er twee. Hij is bereid de locatiekeuze te heroverwegen.
Ziekenhuiszorg

Training in niet-technische vaardigheden

Ziekenhuis VieCuri heeft sinds december 2021 een simulatiecentrum. In het gebouw kunnen interdisciplinaire teams trainen op ongewone, complexe en acute zorgcasussen met levensgrote poppen die blauw kunnen aanlopen en epileptische aanvallen kunnen krijgen.
Personeel

Medewerker op de eerste plek

Het is niet vreemd als zorgorganisaties voor getalenteerde nieuwe medewerkers de rode loper uitleggen. Nu maar hopen dat ze komen, schrijft Samira Ahli in haar redactioneel commentaar in Zorgvisie magazine.
Verpleging en verzorging
Teun Toebes

De armoede van onze welvaart

Verpleegkundige Teun Toebes woont in een verpleeghuis. Over het leven achter de gesloten deuren schrijft hij in zijn eerste column voor Zorgvisie magazine.
Tech

‘We moeten van digitaal doen naar digitaal zijn’

Digitalisering is in wezen simpel, vindt Frido Kraanen, bestuurder van vvt-organisatie Omring. En datagedreven werken is de toekomst. 'Werken zonder de schat aan informatie die in onze data zit, is als autorijden met een geblindeerde voorruit en geen dashboard.'

Verfijn de zoekresultaten