Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 630 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Personeel
Verpleegkundig zeggenschap

‘Verpleegkundigen: Durf uw stem te laten horen’

Door corona kwam het verpleegkundig zeggenschap in veel ziekenhuizen op de agenda. Een Chief Nursing Officer, VAR, Verpleegkundige Staf en meer mogelijkheden voor opleiding kunnen bijdragen aan het borgen van de positie van de zorgprofessional.
Verpleging en verzorging
Innovatieve ouderenzorg

Originele ideeën voor vernieuwing ouderenzorg

Innovatieve ouderenzorg vraagt lef, geluk en timing, zegt Marcel van Woensel, bestuurder van zorgorganisatie Van Neynsel. Hij en twee andere bestuurders laten zien hoe de ouderenzorg vernieuwd kan worden.
Personeel
Goed werkgeverschap

Werk maken van goed werkgeverschap

De Nederlandse gezondheidszorg moet beter voor zijn medewerkers zorgen. Een SER-advies drukte de sector dit jaar nog eens met de neus op de feiten. Ideeën over goed werkgeverschap zijn er te over, maar wat komt er in de praktijk van terecht?
Leiderschap
Alex Friedrich

Alex Friedrich: ‘Nederland heeft 15 tot 20 procent meer zorgcapaciteit nodig’

OMT-lid Alex Friedrich werd bekend bij een groot publiek als voorvechter van 'testen, testen, testen'. Als aankomend bestuursvoorzitter van het Universitätsklinikum Münster wil hij Europa op zijn grondvesten laten trillen met grensoverschrijdende zorg. 'Gebruik de overcapaciteit in Duitsland en België.'
Verpleging en verzorging

‘Volwaardig leven reikt voorbij het medische model’

'Onze ouderenzorg mist een ziel', stelt RVS-voorzitter Jet Bussemaker. Kunst speelt een belangrijke rol in de 'bezieling' van die zorg, concluderen Leyden Academy on Vitality and Ageing en Amsterdam UMC in recent onderzoek. Dat is ook heilzaam voor de medewerkers.

Groot onderhoud zorgstelsel

Heeft een nieuw kabinet de moed om minder vrijblijvend in te zetten op regionale samenwerking, preventie, digitalisering en passende zorg? Gezondheidseconomen geven politici een voorzet voor de agenda voor de zorg. Ook de jeugdzorg, de Wmo en de ouderenzorg verdienen prioriteit.
Leiderschap

‘Zet in op compassievol leiderschap’

Met een cultuur gestoeld op compassievol leiderschap wil de National Health Service de gezondheidszorg verbeteren. Programma-architect Michael West: 'Het zorgt voor betere prestaties qua financiën, kwaliteit en tevredenheid van patiënten, en werkplezier van medewerkers.'
Tech

‘Wij faciliteren met gebruiksvriendelijke technologie’

Een waarnemer vinden is voor huisartsen een moeizame zoektocht. Digitale ondersteuning kan daarbij helpen, maar lost het probleem in regio's met een ernstig tekort aan huisartsen niet op. Een initiatief uit Twente biedt nu online waarnemen.
Eerstelijnszorg

Digitalisering als splijtzwam

De Nederlandse huisartsenzorg staat onder druk. Vernieuwers die denken met digitale ondersteuning de oplossing in handen te hebben, worden door critici met argusogen bekeken. De weg naar verdere digitalisering is ingeslagen en zorgt voor een tweedeling in de eerste lijn.
Leiderschap

De zorg als nieuwe uitdaging

In de rubriek Nieuw bloed spreken we met leidinggevenden in de zorg die uit een andere sector komen, bijvoorbeeld uit het bankwezen of de sportwereld. Wat valt hun op? En wat zijn de verschillen en uitdagingen?

Verfijn de zoekresultaten