Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 582 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ziekenhuiszorg

Sleutelen aan het zorgstelsel

De coronacrisis toont aan dat er qua samenwerking veel kan in het huidige zorgstelsel. Het ministerie van VWS lijkt klaar voor een meer sturende rol in het zorgstelsel. Juist om een ingrijpende stelselwijziging te voorkomen.
Verpleging en verzorging

Column: Samen tegen de ‘pyjamadagen’

Column van Jacqueline Joppe, bestuurder Zorggroep Elde Maasduinen.
Ggz

Onvrede over Wvggz: onwerkbaar maar niet onbruikbaar

De Wet verplichte ggz, inmiddels een half jaar in werking, is een bureaucratische ramp, vinden psychiaters. Er is een kans dat ze de wet niet gaan naleven. MIND vindt dat de wet, waaraan tien jaar is geschreven, niet zo snel afgeschreven kan worden.
Preventie
preventie en gezonde leefstijl

Coronacrisis legt zwaktes preventiebeleid bloot: ‘Normen geven de minister urgentie’

De inzet op preventie is te vrijblijvend en te versnipperd. Er moeten gezondheidstargets komen voor de minister van VWS en wethouders zorg.
Verpleging en verzorging

Wonen met zorg: geld is niet het punt

De vraag naar woonzorgvormen voor ouderen explodeert en het aanbod blijft sterk achter. Dus staan banken, beleggers en in beperktere mate ook woningbouwcorporaties klaar om te investeren. Geld is er genoeg. Toch blijft een versnelling uit.
Personeel

Tijdelijk uit balans: mentale nazorg na ‘de eerste golf’

De coronacrisis heeft de mentale gezondheid van het zorgpersoneel een stevige knauw gegeven. Zij maakten heftige situaties mee en hadden amper tijd om het te verwerken. Hoe veer je terug na zo'n periode?
Ziekenhuiszorg

Column: Medische coronaclaims

Tijdens de lockdownfase van de covid-19-crisis zijn bij de regionale tuchtcolleges minder klachten ingediend dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor. Na de crisis zullen er ongetwijfeld meer klachten binnenkomen. 
Tech

Met wat hulp digitaal vaardiger

Ouderen en techniek, het is geen vanzelfsprekende combinatie. Toch kan sociale technologie in een aantal basisbehoeftes van ouderen voorzien.
Tech

AI krijgt steeds grotere rol datagebruik voor preventie

Kunstmatige intelligentie kan van nut zijn om ziekten vroeger te ontdekken of zelfs te voorkomen. Dat kan zorgkosten besparen en dus een verdienmodel opleveren.
Tech

De wil van de cliënt is wet

Babyconnect is een van de meest recente edities in een reeks min of meer succesvolle VIPP-programma's. Elektronische gegevensuitwisseling in de geboortezorg is om vele redenen urgent. 'Deze vrouwen zijn digitaal zeer vaardig.'

Verfijn de zoekresultaten