Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Zorg heeft schoonste toiletten

Mark van Dorresteijn
In de gezondheidszorg zijn de schoonste openbare toiletten te vinden. Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek naar openbare toiletten door Vakblad Service Management.
Zorg heeft schoonste toiletten

Binnen de vier onderzochte sectoren heeft de gezondheidszorg de beste cijfers. De toiletten zijn in 45 procent van de gevallen schoon. Daarmee laat deze sector de horeca, overheidsinstanties en warenhuizen en bouw- en tuincentra achter zich.

Toiletten in de zorg

De sanitaire voorzieningen van de gezondheidszorg zijn in totaliteit hygiënischer dan vorig jaar (28 procent). Uit de test blijkt wel dat de toiletbrillen erop achteruit gegaan zijn. Gemeten naar het aantal bacteriën scoorde 34 procent van de toiletbrillen ‘slecht’ tot ‘zeer slecht’, tegenover 25 procent vorig jaar. Dit maakt de zorg weer goed door hoger te scoren op de hygiëne van de kraan en de spoelknop.

Onderzoek

Service Management onderzocht in samenwerking met CWS Nederland B.V, serviceorganisatie en specialist op het gebied van sanitaire hygiëne, 150 openbare toiletten in Nederland op bacteriologische verontreinigingen. Ten opzichte van vorig jaar is de hygiëne van toiletten gestegen, maar de kans dat een Nederlander een schoon toilet treft, is nog steeds maar 38 procent.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stockxchng)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Fantastisch onderzoek . Prachtig. Leuk . De verpleegden zitten in hun shitgevulde LUIERS . Zo blijven de Zorgtoiletten heerlijk schoon. De ENTREE- en KANTINEvloeren in VERPLEEGHUIZEN worden iederedag vaker gekuist en gepoetst dan de Konten en GEBITTEN van de VERPLEEGDEN. Maar daarin herkent , noch WIL geen enkele bestuurder zich
    herkennen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.