Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgcoöperatie Nederland stopt ermee

De leden van Zorgcoöperatie Nederland hebben op de Algemene Ledenvergadering van 1 april besloten de coöperatieve samenwerking de komende tijd af te bouwen. De beoogde efficiencyvoordelen van de coöperatie blijven achter bij de verwachtingen.
Zorgcoöperatie Nederland stopt ermee

Dit artikel gaat over de Zorgcoöperatie Nederland die in 2010 besloot op te stoppen. Inmiddels is er een andere organisatie actief onder de naam Zorgcoöperatie Nederland

Gezamenlijk beheer van het historisch gegroeide vastgoedbestand levert volgens de coöperatie door ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de huidige economische ontwikkelingen niet op wat men ervan verwachtte. Daarnaast wegen de voordelen van gebundelde inkoop en verzekeren niet op tegen de inspanningen. Daardoor valt de basis voor de vereniging weg. De leden schrijven in een persbericht op basis van zorgvuldig onderzoek en raadpleging van belanghebbenden tot hun besluit te zijn gekomen. Het besluit is niet van invloed op de zorgverlening van de lidorganisaties. Het bureau van de coöperatie zal worden afgebouwd.

Ontvlechten lidorganisaties

Zorgcoöperatie Nederland verwacht nog enige tijd nodig te hebben om de bedrijfsmatige activiteiten te beëindigen. Voor de ontvlechting van het vastgoedbeheer gelden zorgvuldige procedures. De leiding van die ontvlechting is in handen van de Stichting Beheer Zorgvastgoed. De stichting wordt voortgezet onder bestuur van lidorganisaties waarvan het vastgoed in de stichting is ondergebracht.

Elf zorgaanbieders

Zorgcoöperatie Nederland is opgericht in 2007 en is een landelijke coöperatieve vereniging van elf verschillende zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg en verpleging & verzorging. Ze vervult voor de aangesloten zorgorganisatie verschillende functies: gezamenlijk vastgoedbeheer, gezamenlijke inkoop en verzekeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Geelhoed wordt directeur bij Zorgcoöperatie

Beelen bestuurder van Zorgcoöperatie Nederland

Zorgcoöperatie Nederland wil vastgoed niet kwijt

Smaling president-commissaris bij Zorgcoöperatie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.