Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgfranchise Corona gaat landelijk opereren

Franchiseformule Corona van zorgbestuurder Guus Bannenberg gaat samenwerken met dienstenorganisatie Lekker Leven. Dankzij deze samenwerking kan Bannenberg de franchise straks in heel Nederland aanbieden.
Zorgfranchise Corona gaat landelijk opereren

Corona is een merk voor zorgorganisaties in de langdurige zorg. Instellingen die het Corona-merk voeren, pakken inhoudelijk en financieel de zaken volgens een standaardformule aan. Er bestaan drie Corona-formules; een voor zelfstandig wonen, een voor ondersteund wonen en een speciaal voor kleinschalig wonen. “Corona biedt een formule aan voor wonen en zorgen. De deelnemers voeren die formule uit”, zegt Bannenberg. “Corona zorgt voor kwaliteitstoetsing van de aanpak, scholing en actualiseert de formule aan de hand van ervaringen en nieuwe inzichten.”

Landelijke dekking

Over de landelijke dekking zegt Bannenberg: “We hebben een contract gesloten met Lekker Leven. Die organisatie levert diensten waardoor organisaties en mensen makkelijker kunnen functioneren. Lekker Leven heeft een landelijke dekking. Corona maakt vanaf juni het pakket van Lekker Leven compleet met verpleging en verzorging, alarmering, maatlijden en huishoudelijke zorg.”

In voor Zorg

Bij de werkwijze van Corona hoort ook het betrekken van wijkbewoners bij de zorg. “Wij willen wijkbewoners als vrijwilligers actief betrekken bij wat we doen. De inzet van vrijwilligers uit de wijk is essentieel voor de toekomst van ons Zorgeloos Wonen-concept.” Bovendien doen tien Corona-instellingen mee aan de programma’s van ‘In voor zorg!’. Het programma ‘In voor zorg!’ van kenniscentrum Vilans en het ministerie van VWS helpt organisaties toekomstbestendig te worden.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ggz-franchise slaat vleuges uit naar Limburg

ZorgContact weer gezond na In voor zorg!- traject

Hartekamp Groep honderdste deelnemer ‘In voor zorg’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Interessante samenwerking… maar mag het wel van de NMa? Op 30 juni organiseert Medilex een bijeenkomst over de randen van het mededingingsrecht in de gezondheidszorg. Verplichte kost voor bestuurders uit Cure en Care met samenwerkingsplannen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.