Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep Almere start online fysiotherapie

Cliënten van Zorggroep Almere kunnen voortaan ook via internet fysiotherapie krijgen. Ze vinden op internet filmpjes waarin oefeningen en algemene dagelijkse handelingen worden voorgedaan.
Zorggroep Almere start online fysiotherapie

Fysio Online is een aanvulling op de fysiotherapie, met als doel dat patiënten beter herstellen door een betere informatievoorziening. Uit onderzoek blijkt namelijk dat van de informatie die fysiotherapeuten mondeling aan hun cliënten geven maar een vijfde blijft hangen. Met Fysio Online kan de cliënt thuis alle informatie over 31 klachtenbeelden rustig bekijken. Er zijn filmpjes van oefeningen en van alledaagse handelingen, variërend van bureauwerk tot tuinonderhoud.

Onderzoek naar effect

Clienten van Zorggroep Almere krijgen een account waarmee ze kunnen inloggen op Fysio Online. Het is voor het eerst dat internet zo breed wordt ingezet als onderdeel van fysiotherapie. De Universiteit Twente onderzoekt het effect van online ondersteuning op het behandelresultaat, gesubsidieerd door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten. (Zorgvisie – Krista Kroon) (Foto: Els ten Napel)

Lees ook:

E-hulp.nl organiseert kennisbijeenkomst online hulp

Wildgroei online hulp werkt averechts

Onderzoek naar inzet Wii in revalidatie

Bekijk:

Voorbeeldfilmpje Fysio online

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.