Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpartners Midden-Holland sluit uniek servicecontract

Zorgpartners Midden-Holland en consortium Servicepartners hebben voor drie wooncomplexen een samenwerkingsovereenkomst afgesloten dat uniek is binnen de zorgsector. In het contract staat vastgelegd hoe het kwaliteitsniveau van de complexen gedurende een periode van 25 jaar wordt zeker gesteld binnen de overeengekomen financiële randvoorwaarden.
Zorgpartners Midden-Holland sluit uniek servicecontract
Foto: Jan Droog

Zorgpartners Midden-Holland heeft de overeenkomst afgesloten voor drie wooncomplexen in Gouda. Het gaat om het complex Gouwestein/Gouwestaete/ Binnenhof, De Hanepraij en Savelberg. Vanuit het consortium Servicepartners zijn de volgende partijen er bij betrokken: Bouwbedrijf De Vries en Verburg BV, Unica Bodegraven BV en Schilderwerken Van de Velde BV.

Afspraken

Samenwerkingsovereenkomsten om tot resultaatzekerheid te komen zijn in de zorgsector relatief nieuw. Gezien het feit dat het lastig is om 25 jaar in de toekomst te kijken, wordt de samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de intentie om 25 jaar samen te werken en verder is in de samenwerkingsovereenkomst geregeld dat complex strategieën en financiële randvoorwaarden kunnen wijzigen, waar het consortium dan invulling aan geeft. Ook hoe om te gaan met de afspraken als vastgoed wordt verkocht is geregeld in de overeenkomst. Deze flexibiliteit is een kenmerk van de samenwerkingsovereenkomst.

Kansen

Het consortium schrijft: ‘Resultaatgericht samenwerken met ketenpartijen biedt alle partijen voordelen. Voor Zorgpartners is dat in de eerste plaats de zekerheid van het resultaat in de tijd voor een overeengekomen budget. Daarbij zijn de technische en financiële risico’s voor het zekerstellen van het resultaat bij de ontwerpende en uitvoerende ketenpartijen neergelegd.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.