Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorguitgaven Amerika exploderen

Hoewel de Verenigde Staten vergeleken met andere landen al verreweg het hoogste percentage van haar bruto binnenlands product (bbp) uitgeeft aan zorg, zullen de Amerikaanse zorgkosten alleen maar toenemen. De toename zal zo groot zijn dat het totale bbp van het land eraan op zal gaan. Dat voorspelt business-intelligencebureau GBI Research.
Zorguitgaven Amerika exploderen

Het Amerikaanse Congres heeft uitgerekend dat dit jaar 1100 miljard dollar (ongeveer 882 miljard euro) naar de zorg gaat en dat dit bedrag in tien jaar tijd zal stijgen naar 1800 miljard dollar per jaar (ongeveer 1443 miljard euro).

Affordable Care Act

Volgens onderzoeksbureau GBI Research komt de stijging vooral door de onlangs ingevoerde wet Affordable Care Act. In 2010 kostte iedere Amerikaan die zorg nodig had gemiddeld 8300 dollar (ongeveer 6653 euro) per jaar. De onderzoekers hebben berekend dat dit bedrag in 2020 uitkomt op 12.500 dollar (ongeveer 10.018 euro) per zieke Amerikaan.

Medicaid en Medicare

De berekeningen zijn gebaseerd op groeipercentages die tot 20140 mondjesmaat zullen toenemen, waarna 19,6 miljoen mensen zullen toetreden tot het Medicaid stelsel. Zodoende zullen na 2014 de uitgaven groeien met 18 procent in de Medicare sector en met 7,9 procent in de private sector.

Wereldwijd

Dit is overigens niet de sterkste groei van de zorgkosten ter wereld. Ontwikkelende landen zoals China, India en Brazilië krijgen te maken met nog harder stijgende kosten. Landen in de Eurozone zullen, volgens de onderzoekers, de groei de komende jaren omzetten in een daling. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © EPA/PAUL VERNON)

Lees meer:

Sleutelrol voor technologie bij kostenreductie gezondheidszorg

‘Ouderen zijn geen stelselmatige kostenpost’

Politiek reageert positief op advies zorgkosten Klink

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De Amerikanen lopen nog meer dan hier tegen het probleem aan (let op): dat plusminus 60 procent betaald aan de zorg en 100 procent er gebruik van maakt en dan heb ik het nog niet over de ruime fraude (maar die zal procentueel niet uit de pas lopen met ons; ik geloof niet dat alleen Nederlanders goed zijn!!)

  3. In de huidige verkiezingstijd is dit ammunitie voor de republikeinen, de vraag is wie dit onderzoek betaald heeft….. Daarnaast is de stelling dat landen in de Eurozone de groei de komende jaren omzetten in een daling natuurlijk onzin. Er zal hooguit een demping op de stijging komen en zelfs dat is politiek een forse uitdaging.

  4. GBI Research is nou niet bepaald een autoriteit op dit (politiek beladen) gebied. Veronderstel dat de zorgkosten van de nog niet verzekerden gelijk zullen zijn aan de thans verzekerden en je krijgt dergelijke cijfers. Dat is echter niet de verwachting om een groot aantal redenen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.