Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2017

In het maartnummer vertelt CEO Rob Ten Hoedt hoe Medtronic Europa partnerships aangaat met ziekenhuizen en efficiëntere werkmethodes introduceert met betere uitkomsten voor patiënten. Ook voorzitter Marcel Daniëls van de Federatie Medisch Specialisten maakt zich sterk voor de patiënt. Hij doet een oproep aan de politiek om de landelijke uitwisseling van medische gegevens nu eindelijk eens te regelen. Dat zou de zorg veiliger maken. In de focus ‘Zorgverzekeraars’ artikelen over de pilot wijkverpleging van Zilveren Kruis in Utrecht, hoe VGZ wil leren van het Amerikaanse Mayo Clinic en de discussie over het huidige stelsel.
Cover Zorgvisie magazine nr. 3

COVERARTIKEL
Nieuwe koers Medtronic
‘Wij willen uitkomsten genereren, levens verlengen en de patiënten gezond maken’, vertelt Rob Ten Hoedt van Medtronic EMEA. Het bedrijf doet het gehele management.

Wonderwel geslaagd
Het Slingeland Ziekenhuis won eind 2016 opnieuw de prijs meest patiëntvriendelijke ziekenhuis. Bestuurder Chrit van Ewijk: ‘Iedereen spant zich maximaal in voor de patiënt.’

Duurzame relatie
Revalidatiecentrum De Hoogstraat vond in Triodos Bank een bondgenoot op zijn weg uit het dal. Daarmee maakt de bank een uitstapje naar de cure.

Formatiepuzzel
Het Zorginstituut ambieert een contextgebonden personeelsnorm voor de verpleeghuissector. Organisaties inventariseren dit jaar hun ideeën en wensen.

In de huid van cliënt
Hoe is het om dement te zijn of slecht ter been? Medewerkers uit de ouderenzorg ervaren het in de Participatiekliniek: ‘Ik wilde wegrennen’.

‘Het kan altijd beter’
Voorzitter Marcel Daniëls over de ambitieuze plannen van de Federatie Medisch Specialisten om de meest innovatieve, doelmatige en kwalitatief beste zorg te leveren.

NIEUWE RUBRIEK: De maand van
Harry Luik van Careyn bijt het spits af.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS ZORGVERZEKERAARS
Pilot wijkverpleging
Voorkeursaanbieder van Zilveren Kruis zijn, valt niet mee. Andere aanbieders snoepen van hun krappe budgetten.

Mayo inspireert
Ab Klink van VGZ laat Denis Cortese doceren hoe Mayo Clinic de omslag van behandeling naar preventie maakte. 

Stelseldebat
Heeft onze zorgverzekering haar beste tijd gehad? Politici en wetenschappers discussiëren of een nieuw stelsel nodig is.

Heeft u een Zorgvisie Professional abonnement?  Lees hier het digitale magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.