Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Asscher: miljoenen voor banenplan in zorg

Sarah Berends
Het kabinet stelt 80 tot 100 miljoen euro beschikbaar voor een banenplan in de zorgsector. Dat zegt minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maandag. Voorwaarde is dat werkgevers en vakbonden in de sector een vergelijkbaar bedrag op tafel leggen.
Asscher: miljoenen voor banenplan in zorg

Asscher spreekt van een megasectorplan. ‘De komende jaren gaat er gigantisch veel overhoop in de zorg. Mensen blijven langer thuis wonen waardoor een ander soort banen nodig is.’

Jongeren

De minister hoopt dat met het plan ook jongeren aan het werk worden geholpen. ‘Als de zorgsector als geheel optreedt dan hoeft een instelling niet op eigen houtje iemand te ontslaan. Dit wordt een groot gezamenlijk plan voor banen in de zorg, voor omscholing en bijscholing. Daarmee moet er voor worden gezorgd dat mensen aan de slag kunnen in hun mooie sector en niet thuis terecht komen.’

Nieuwe aanvraagperiode

Het kabinet heeft vorig jaar 600 miljoen uitgetrokken voor banenplannen in de diverse sectoren. Daarvan is nog 400 miljoen over. Er zijn tot dusver zes sectorplannen goedgekeurd, onder meer in de bouw, in de transportsector en in de kinderopvang. Dinsdag gaat een nieuwe aanvraagperiode van start. (ANP)

6 REACTIES

 1. de pvda probeerdeal enkele jaren geleden af te dwingen, dat een flexcontract na korte tijd in een vast contract omgezet moest worden, nou waar blijft ie met zijn gemekker?
  Jaja,….
  weinig doen en een hoop beloven in het leven, doen gekken en dwazen in vreugde leven
  Het resultaat is te zien, overigens stemmen heeft weinig zin ze zijn niet door andere partijen te vervangen, war PIM?

 2. Lees alle reacties
 3. Als mensen langer thuis (moeten) blijven wonen, hebben ze dan ineens geen zorg meer nodig en kunnen ze ineens weer zelf hun huishouden regelen, of moeten de buren dat gaan doen?
  Kortom om wat voor mensen is gaat het bij die banenplannen?

 4. Dat zijn we gewend, die kadootjes van ‘sigaar uit eigen doos’
  Eerst wordt er grote onrust veroorzaakt, door ontslag en daardoor rampscenario’s en dan kan er weer banen gecreerd worden?
  Jullie kenne het spreekwoord:
  ” Nieuwe heren, andere wetten”
  Vraag: ‘Waarom zouden we nog stemmen, als ze zo hun eigen spektakel uit de doos toveren?’

 5. het is natuurlijk zot dat terwijl het beleid een fors aantal banen in de zorg wegbezuinigt, het ministerie van Sociale Zaken subsidie verstrekt voor het opleiden van nieuwe werkzoekenden in de sector. dat lijkt op zijn minst op het opleiden voor nieuwe werkloosheid. verwacht moet worden, dat dure krachten hun werk verliezen, terwijl met subsidie van Sociale Zaken goedkoop gehouden krachten toetreden.

 6. Fleurtje heeft een beetje gelijk: een circus is het wel. Volgend jaar worden hoogstwaarschijnlijk de Agema gelden er weer afgehaald. Er wordt in ieder geval flink op gezinspeeld en dus wordt er bezuinigd in de zorg (4,8% tariefsverlaging = 4,8% minder personeel). Dat wat aangenomen was, moet er weer uit. Dit vermeerderd met de uitname van ZZP1 tm 3, waarvoor slechts gedeeltelijk middels extramurale zorg gelden wordt gecompenseerd. Asscher geeft dan weer een doekje voor het bloeden. Misschien moet hij eerst maar eens met collega van Rijn gaan praten. Afijn, een heerlijk betrouwbare overheid dus….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.