Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

De ontslagen topmannen Haijo Pietersma en Leen Pijpers van het Albert Schweitzer ziekenhuis beurden vorig jaar samen meer dan 1,1 miljoen euro aan salaris, bonus en ontslagvergoeding. Dat blijkt uit het jaarverslag van het ziekenhuis dat deze week openbaar is geworden.

Beide managers zaten met hun inkomsten ruim boven de Balkenendenorm (181.000 euro), het salaris van de premier, dat door velen wordt beschouwd als maximumsalaris in de publieke sector. Het Algemeen Dagblad meldt dat de topmannen vorig jaar naar werden huis gestuurd na ernstig geruzie binnen het college van bestuur. Uit vertrouwelijke rapporten bleek dat ook op de werkvloer machtsspelletjes werden gespeeld en een sfeer van wantrouwen en manipulatie heerste, aldus het AD.

Bonussen zorgbestuurders

Pietersma en Pijpers kregen niettemin respectievelijk 225.936 euro en 213.000 euro brutosalaris over 2008. In de vorm van een ontslagvergoeding kwam daarbij nog 224.895 en 318.573 euro. Aan bonussen namen ze meer dan 80.000 euro mee. Beiden hadden daarnaast een onkostenvergoeding van ieder 4501 euro.

Cliëntenraad

Woordvoerster Fennegien Wietses meldt in de krant dat de afhandeling is verlopen ‘conform de afspraken in het contract met de bestuurders’. Hans de Goeij, voorzitter van de Cliëntenraad, zegt dat hij niet schrikt van het bedrag, omdat het uit verklaarbare componenten is opgebouwd. “Als je goede mensen in zo’n organisatie wilt, moet je er voor betalen.’’ De hoge salarissen zijn volgens hem een gevolg van de ‘vermarkting’ van de zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Gouden handdrukken Philadelphia-top

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

Vooral veel topsalarissen bij ziekenhuizen

NIeuwe code voor beloning zorgbestuurder

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Weiwater stinkt, geld ruikt heerlijk, moet v.d.b. hebben gedacht. Ik word misselijk als ik het lees. Laat de verpleegkundigen zich maar het vuur uit de sloffen lopen. Wat een mentaliteit, waar is de roeping. Dit moest een keer fout gaan. van den Berg moet wel heel erg hard bidden om dit ooit goed te kunnen maken, minstens 30 jaar aan één stuk.
    Janet

  3. Niets Nieuws in Nederland. Het gebeurt op grote schaal , niet alleen in de Zorg , maar ook bij de Banken; Woningcooperaties;Zorgverzekeringen;etc.. Vooral Interim-Bestuurders zitten zeer ruim boven de ” Balkenende-norm”.Als Managers goed presteren hebben ze recht op een goede beloning, maar het moet wel redelijk blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.