Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamermeerderheid wil controle IGZ op epd

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de beveiliging van patiëntendossiers beter in de gaten houdt. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwssite NU.nl.
Kamermeerderheid wil controle IGZ op epd

Onlangs kreeg Kamerlid Henk Krol van 50Plus vertrouwelijke dossiers van de kliniek ‘Diagnostiek voor U’ in handen. De patiëntgegevens waren enkel met een viercijferige pincode versleuteld. De inspectie besloot niet in te grijpen. ‘De raad van bestuur van ‘Diagnostiek voor U’ heeft bij de inspectie gemeld dat een aantal dossiers is ingezien door personen die daartoe niet bevoegd zijn’, stelt een zegsvrouw van de IGZ op nu.nl. ‘De organisatie heeft, zoals gebruikelijk, deze situatie onderzocht en de bevindingen gerapporteerd aan de inspectie. De inspectie heeft op basis hiervan geen aanleiding om maatregelen te nemen.’ Een Kamermeerderheid van ieder geval D66, CDA, PvdA, SP en 50Plus had meer actie verwacht van de inspectie. ‘Als je beveiliging zo slecht blijkt te zijn dan moet je toch een ander slot op de deur doen?’, reageert D66-kamerlid Gerard Schouw tegenover NU.nl. ‘Ik had dan ook wel actie verwacht.’ (Nu.nl)

1 REACTIE

  1. Hoe simpel ben je als tweede-kamerlid om deze igz nog enige verantwoordelijkheid toe te dichten en te geven …?? Actie en igz blijken toch al jaren elkaar afstotende polen en een contradictio in terminis. Is het logo van de igz niet de…… STRUISVOGEL..?? Of is dat logo al geclaimd door vele raden van bestuur en toezicht ??? Het veiligste voor Nederland is : zand….EROVER !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.